Zöldséges Congee tálalva, friss korianderrel és tofu darabokkal

Zöldséges Congee

A Congee egy hagyományos kínai étel, amely több ezer éves múltra tekint vissza. A zöldséges változata egy könnyű, de tápláló étel, amely kiváló választás reggelire vagy bármely étkezéshez. Képzeld el, ahogy a fűszeres, meleg congee íze azonnal feltölt energiával, miközben a tofu és zöldségek tökéletes harmóniában keverednek. Ez az étel ideális választás azoknak, akik szeretnének egy gyors, de tápláló, vegán ételt az asztalra varázsolni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázmin rizs
1200 ml Víz
1 db Sárgarépa
100 g Kelkáposzta
100 g Gomba
2 cm Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 csokor Friss koriander
100 g Tofu

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsük le alaposan, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat. Egy nagy lábasban adjuk hozzá a vizet és a rizst. Főzzük alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, hogy ne ragadjon le az aljára.

    A rizst mindig jól öblítsük le, hogy ne legyen túl ragacsos a congee.

    2

    Közben a sárgarépát és gombát vékony szeletekre vágjuk. A kelkáposztát apró darabokra tépjük. A gyömbért és fokhagymát apróra vágjuk vagy reszeljük.

    Ha nincs kelkáposzta, használhatsz spenótot vagy más zöld leveles zöldséget is.

    3

    Amikor a rizs már megpuhult és a víz nagy része felszívódott, adjuk hozzá a gyömbért, fokhagymát, sárgarépát és gombát. Főzzük tovább alacsony lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket érdemes frissen aprítani, hogy megőrizzék ízüket és tápanyagjaikat.

    4

    Adjuk hozzá a szójaszószt és a szezámolajat. Keverjük alaposan össze, hogy minden hozzávaló jól összeérjen.

    A szezámolaj különleges ízt ad a congee-nek, de ha nem szereted, helyettesítheted más olajjal is.

    5

    A tofut kockákra vágjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a levesbe. Tartsuk melegen, amíg a tofu is megmelegszik.

    A tofu textúrája puha és enyhén fűszeres lesz, ha lassan főzzük a levesben.

    6

    Tálalás előtt adjunk hozzá friss koriandert. Kínálhatjuk extra szójaszósszal és pirított szezámmaggal is.

    A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad, ami tökéletesen passzol a congee ízéhez.