A rizst öblítsük le alaposan, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat. Egy nagy lábasban adjuk hozzá a vizet és a rizst. Főzzük alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, hogy ne ragadjon le az aljára.
A rizst mindig jól öblítsük le, hogy ne legyen túl ragacsos a congee.
Közben a sárgarépát és gombát vékony szeletekre vágjuk. A kelkáposztát apró darabokra tépjük. A gyömbért és fokhagymát apróra vágjuk vagy reszeljük.
Ha nincs kelkáposzta, használhatsz spenótot vagy más zöld leveles zöldséget is.
Amikor a rizs már megpuhult és a víz nagy része felszívódott, adjuk hozzá a gyömbért, fokhagymát, sárgarépát és gombát. Főzzük tovább alacsony lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket érdemes frissen aprítani, hogy megőrizzék ízüket és tápanyagjaikat.
Adjuk hozzá a szójaszószt és a szezámolajat. Keverjük alaposan össze, hogy minden hozzávaló jól összeérjen.
A szezámolaj különleges ízt ad a congee-nek, de ha nem szereted, helyettesítheted más olajjal is.
A tofut kockákra vágjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a levesbe. Tartsuk melegen, amíg a tofu is megmelegszik.
A tofu textúrája puha és enyhén fűszeres lesz, ha lassan főzzük a levesben.
Tálalás előtt adjunk hozzá friss koriandert. Kínálhatjuk extra szójaszósszal és pirított szezámmaggal is.
A koriander frissességet és egy kis citrusos ízt ad, ami tökéletesen passzol a congee ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.