ZöldsĂ©ges csƑben sĂŒlt rakottas, aranybarnĂĄra sĂŒtve, frissen tĂĄlalva.

ZöldsĂ©ges csƑben sĂŒlt rakottas

A csƑben sĂŒlt rakott Ă©telek törtĂ©nete az egyszerƱ, de tĂĄplĂĄlĂł konyhai megoldĂĄsokra vezethetƑ vissza. Ez a zöldsĂ©ges vĂĄltozat a hagyomĂĄnyos rakottasokat egĂ©szsĂ©gesebb Ă©s vegĂĄn alternatĂ­vĂĄvĂĄ alakĂ­tja. A rĂ©tegezett zöldsĂ©gek, a krĂ©mes tejszĂ­nes szĂłsz Ă©s a pirĂ­tott vegĂĄn sajt tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, Ă­gy ez az Ă©tel nemcsak finom, de lĂĄtvĂĄnyos is. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ, mĂ©gis laktatĂł ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g burgonya
⭕ 200 g sĂĄrgarĂ©pa
⭕ 300 g brokkoli
⭕ 200 g cukkini
⭕ 250 ml növĂ©nyi tejszĂ­n
⭕ 2 ek. olívaolaj
⭕ 2 gerezd fokhagyma
⭕ 1 tk. só
⭕ 1 csipet bors
⭕ 1 csipet szerecsendió
⭕ 100 g vegan sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyåt és a sårgarépåt håmozd meg, majd szeleteld vékony karikåkra. A brokkolit szedd rózsåkra, a cukkinit pedig szeleteld fel.

    A zöldsĂ©geket prĂłbĂĄld meg egyenletesen szeletelni, hogy a sĂŒtĂ©si idƑ azonos legyen.

    2

    Forralj vizet, Ă©s a burgonyĂĄt Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt fƑzd 5 percig, hogy kissĂ© megpuhuljanak. A brokkolit is blansĂ­rozd 2-3 percig, majd szƱrd le a zöldsĂ©geket.

    Az elƑfƑzĂ©s segĂ­t, hogy a zöldsĂ©gek a sĂŒtƑben egyenletesen puhuljanak meg. A brokkolit ne fƑzd tĂșl, mert szĂ©tesik!

    3

    KĂ©szĂ­tsd el a mĂĄrtĂĄst: egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg benne az aprĂ­tott fokhagymĂĄt. Add hozzĂĄ a növĂ©nyi tejszĂ­nt, sĂłzd, borsozd, Ă©s Ă­zesĂ­tsd szerecsendiĂłval. MelegĂ­tsd össze 2-3 perc alatt.

    A fokhagymåt alacsony långon pirítsd, hogy ne égjen meg. A szerecsendióval óvatosan bånj, mert intenzív íze van.

    4

    Egy hƑállĂł tĂĄl aljĂĄra helyezd el a burgonya Ă©s sĂĄrgarĂ©pa rĂ©teget, majd a cukkini szeleteket Ă©s a brokkolit. IsmĂ©teld, amĂ­g az összes zöldsĂ©get el nem helyezted.

    A zöldségeket szorosan rétegezd egymåsra, hogy a rakottas tartósabb legyen.

    5

    Öntsd rĂĄ egyenletesen a tejszĂ­nes mĂĄrtĂĄst, majd szĂłrd meg a tetejĂ©t reszelt vegĂĄn sajttal.

    A mĂĄrtĂĄsnak el kell fednie a zöldsĂ©geket. Ha szĂŒksĂ©ges, kĂ©szĂ­ts több mĂĄrtĂĄst.

    6

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 180°C-on sĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g a teteje aranybarnĂĄra pirul.

    Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pihenni 5 percig, hogy a rakottas könnyebben szeletelhetƑ legyen.

    A pihentetés segít, hogy a mårtås megdermedjen, és a rakottas ne essen szét.