Zöldséges currys palacsinta frissen sütve

Zöldséges currys palacsinta

A curry és a kókusztej tökéletes harmóniát alkot ebben a fűszeres, de mégis krémes zöldséges palacsintában. A különböző színes zöldségek nemcsak ízletesek, de rendkívül táplálóak is, így ez a fogás egy könnyed, de mégis laktató vegetáriánus alternatíva. Ha szereted a fűszeres, egzotikus ízeket, ezt a palacsintát mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
100 g Sárgarépa
100 g Cukkini
100 g Kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 ml Kókusztej
1 ek. Currypor
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette sima vizet is.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta lágyabb lesz.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Ha túl forró, a palacsinta hamar megég.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta szakad, valószínűleg túl kevés a liszt a tésztában, vagy a serpenyő nem elég forró.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinták egymásra kerülnek, letakarva tartsd őket melegen, hogy ne száradjanak ki.

    7

    A töltelékhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    8

    Vágd vékony csíkokra a sárgarépát, a cukkinit és a kaliforniai paprikát, majd add hozzá a hagymához.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    9

    Szórd meg curryporral és fekete borssal, majd keverd össze és pirítsd 5-6 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

    A currypor mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chiliport is.

    10

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd még 3-4 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    A sűrűséget ízlés szerint állíthatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy több kókusztejet.

    11

    A kész palacsintákat töltsd meg a currys zöldséges keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, különben nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.

    12

    Tálald frissen, aprított korianderrel megszórva.

    Ha nincs koriander, petrezselyemmel is helyettesítheted.