Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette sima vizet is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta lágyabb lesz.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Ha túl forró, a palacsinta hamar megég.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta szakad, valószínűleg túl kevés a liszt a tésztában, vagy a serpenyő nem elég forró.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinták egymásra kerülnek, letakarva tartsd őket melegen, hogy ne száradjanak ki.
A töltelékhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsd üvegesre.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Vágd vékony csíkokra a sárgarépát, a cukkinit és a kaliforniai paprikát, majd add hozzá a hagymához.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Szórd meg curryporral és fekete borssal, majd keverd össze és pirítsd 5-6 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
A currypor mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chiliport is.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd még 3-4 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
A sűrűséget ízlés szerint állíthatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy több kókusztejet.
A kész palacsintákat töltsd meg a currys zöldséges keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, különben nehéz lesz őket feltekerni vagy összehajtani.
Tálald frissen, aprított korianderrel megszórva.
Ha nincs koriander, petrezselyemmel is helyettesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.