Krémes zöldséges krémleves tálalva

Zöldséges krémleves

A zöldséges krémleves egy könnyed, de tápláló étel, amelyet bármely évszakban elkészíthetsz. A változatos zöldségek természetes édessége és a tejszín selymessége egy tökéletesen harmonikus ízvilágot eredményez. Képzeld el, ahogy a frissen főtt, selymes leves illata betölti a konyhát, miközben a pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak a tálaláskor. Az elkészítés egyik titka, hogy a zöldségeket megfelelően puhára főzzük, majd teljesen simára pürésítjük, így a leves könnyen emészthető és selymesen krémes lesz. Ezzel a recepttel garantáltan egy ízletes és tápláló zöldséges krémlevest készíthetsz otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
2 db Burgonya
1 db Cukkini
1 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
800 ml Zöldségalaplé
150 ml Tejszín
5 g
2 g Bors
1 g Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Aprítsd fel a póréhagymát és a fokhagymát.

    A póréhagymát alaposan mosd ki, mert sokszor földes lehet.

    3

    Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg benne a póréhagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég, ezért alacsony lángon párold.

    4

    Add hozzá az összes feldarabolt zöldséget, és pirítsd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pirítás során karamellizálódnak a zöldségek, ami mélyebb ízt ad a levesnek.

    5

    Öntsd fel az alaplével, és főzd közepes lángon 25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha nincs alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplé sokkal ízletesebbé teszi a levest.

    6

    Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.

    A pürésítésnél figyelj, hogy a forró leves ne fröccsenjen ki. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is, de akkor hagyd kicsit hűlni a levest előtte.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig.

    A tejszíntől a leves krémesebb és gazdagabb lesz. A szerecsendió nagyon jól illik a zöldséglevesekhez, de óvatosan adagold, mert intenzív íze van.

    8

    Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal.

    A pirított kenyérkockákat fokhagymás olajon is megpiríthatod, még finomabb lesz.