Zöldséges satay, grillezett zöldségek nyársakon, friss zöldségekkel

Zöldséges Satay

A zöldséges satay a vegetáriánus konyha egyik népszerű ételének számít, amely a különböző friss zöldségek egyedülálló kombinációját kínálja. A pácban marinált zöldségek ízletesek, és a grillezés közben mélyebb ízeket kapnak, míg a kókusztej és curry por gazdag aromát adnak. Ez az étel egyre népszerűbb azok körében, akik könnyed, mégis gazdag ízű ételt keresnek. A zöldséges satay könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy könnyű vacsorához vagy grillezési alkalmakkor. A pácban marinált zöldségeket változatos módon variálhatjuk, akár egy kis chilivel is fűszerezhetjük a pácot.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Paprika
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket tisztítsd meg, majd vágd őket egyforma, kb. 2-3 cm-es darabokra.

    A zöldségeket próbáld egyformára vágni, hogy mindegyik egyenletesen sülhessen!

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér sokkal ízesebb, mint a szárított változata, és jobban átjárja a pác a zöldségeket.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis chiliport a pácba, hogy egy kis pikantériát adjon az ételnek.

    4

    A zöldségeket tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    Minél tovább pácold, annál jobban átjárják a fűszerek a zöldségeket.

    5

    A zöldségeket húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    Használj bambusz nyársakat, vagy fém nyársakat is, de ügyelj arra, hogy a zöldségek ne csússzanak le.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a zöldségek szépen megpirulnak és átsülnek.

    Ne süsd túl, mert a zöldségek könnyen kiszáradhatnak!