Zöldséges sujebi, tálalva friss zöldségekkel és házi tésztával

Zöldséges Sujebi

A Sujebi egy tradicionális japán étel, amelyet általában télen készítenek. A leves alapja az egyszerű, de ínycsiklandó házi tészta, amelyet friss zöldségekkel és egy gazdag alaplével készítenek. A tészta kézzel tépkedett, ami az ételt különlegessé teszi. A zöldségek és a tofu gazdagítják az ételt, miközben a leves friss és tápláló marad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Közepes búzaliszt
150 ml Meleg víz
1 db Tojás
1 tk.
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, cukkini, spenót)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szójaszósz
100 g Sejt tofu
1 l Alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a tojást, a sót, majd apránként a meleg vizet. Keverjük addig, amíg tésztát nem kapunk.

    A tészta legyen rugalmas, de ne túl kemény. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen nyújtható legyen.

    2

    A tésztát takard le, és hagyd pihenni 30 percig. Ezalatt elkészítheted a levest.

    A pihenés segít, hogy a tészta könnyebben formázható legyen.

    3

    A zöldségeket (sárgarépa, cukkini, spenót) vágd fel apró darabokra. A hagymát és a fokhagymát is aprítsd fel.

    A zöldségeket ízlés szerint variálhatod, és ha szereted, egy kis gyömbért is hozzáadhatsz a leveshez.

    4

    A felforrósított alaplébe tedd bele a hagymát, fokhagymát és zöldségeket. Főzd közepes lángon 10-15 percig.

    A zöldségeknek nem kell teljesen megpuhulniuk, épp csak annyira, hogy ízletes leves alapot képezzenek.

    5

    Amíg a leves fő, a tésztát vedd elő, és nyújtsd vékonyra. A nyújtott tésztából szakíts kisebb darabokat, és tedd őket a levesbe.

    A tésztát kisebb darabokra tépheted, hogy könnyen elférjenek a levesben, és gyorsan megfőjenek.

    6

    A levesbe belerakott tésztát addig főzd, amíg feljön a tetejére. Ekkor add hozzá a szójaszószt és a tofut.

    A tofu extra fehérjét és textúrát ad a levesnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    7

    Főzd tovább a levest 5-10 percig, majd tálald forrón.

    A Sujebi legjobb frissen tálalva, amikor a tészta még puha és meleg.