A ZöldsĂ©gleves az egyik legegyszerƱbb, de legfinomabb Ă©tel, amit a konyhĂĄban elkĂ©szĂthetĂŒnk. A friss zöldsĂ©gek â mint a rĂ©pa, zeller, paradicsom, Ă©s a többi idĂ©nyzöldsĂ©g â gazdagĂtjĂĄk a levest, amely könnyen Ă©s gyorsan elkĂ©szĂthetĆ. A zöldsĂ©gleves nemcsak egĂ©szsĂ©ges, hanem tĂĄplĂĄlĂł is, Ăgy ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy hideg tĂ©li napra, amikor egy meleg, vitaminokban gazdag Ă©telre vĂĄgyunk.
A zöldsĂ©gleves rengeteg variĂĄciĂłban elkĂ©szĂthetĆ: lehet krĂ©mes, vagy hĂgabb, attĂłl fĂŒggĆen, hogy milyen alapanyagot hasznĂĄlunk. A fƱszerezĂ©se pedig a legjobban szemĂ©lyre szabhatĂł, Ăgy mindenki megtalĂĄlhatja a sajĂĄt kedvenc ĂzvilĂĄgĂĄt benne. Friss, tĂĄplĂĄlĂł Ă©s egyszerƱ â a zöldsĂ©gleves igazi comfort food!
A zöldségeket meghåmozzuk és feldaraboljuk.
A zöldsĂ©geket nagyjĂĄbĂłl egyforma mĂ©retƱre vĂĄgjuk, hogy egyenletesen fĆjenek meg.
Az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt olajon megpirĂtjuk.
VigyĂĄzzunk, hogy a hagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ăzt ad a levesnek. Alacsony lĂĄngon, tĂŒrelmesen pirĂtsuk.
HozzĂĄadjuk a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, petrezselyemgyökeret, zellert Ă©s burgonyĂĄt, Ă©s pĂĄr percig pirĂtjuk.
A kemĂ©nyebb zöldsĂ©geket (rĂ©pa, gyökĂ©r) adjuk hozzĂĄ elĆször, mert ezeknek több idĆ kell a puhulĂĄshoz.
FelöntjĂŒk a vĂzzel vagy alaplĂ©vel, Ă©s közepes lĂĄngon fĆzzĂŒk, amĂg a zöldsĂ©gek megpuhulnak.
Ha alaplĂ©vel öntjĂŒk fel, a leves gazdagabb ĂzƱ lesz. A fĆzĂ©s sorĂĄn keletkezĆ habot szedjĂŒk le a tetejĂ©rĆl.
HozzĂĄadjuk a zöldborsĂłt Ă©s a karfiolt, majd tovĂĄbbi 10-15 percig fĆzzĂŒk.
A zöldborsĂłt Ă©s karfiolt a fĆzĂ©s vĂ©ge felĂ© adjuk hozzĂĄ, mert ezek hamar megfĆnek, Ă©s nem szeretnĂ©nk, hogy szĂ©tfĆjenek.
SĂłval, borssal ĂzesĂtjĂŒk, Ă©s tĂĄlalĂĄs elĆtt friss petrezselyemmel szĂłrjuk meg.
KĂłstoljuk meg a levest, mielĆtt sĂłzzuk, mert az alaplĂ© is tartalmazhat sĂłt. A friss petrezselyem ĂŒde Ăzt ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.