Friss zöldségleves sårgarépåval, zellerrel és petrezselyemmel tålalva

Zöldségleves

A ZöldsĂ©gleves az egyik legegyszerƱbb, de legfinomabb Ă©tel, amit a konyhĂĄban elkĂ©szĂ­thetĂŒnk. A friss zöldsĂ©gek – mint a rĂ©pa, zeller, paradicsom, Ă©s a többi idĂ©nyzöldsĂ©g – gazdagĂ­tjĂĄk a levest, amely könnyen Ă©s gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ. A zöldsĂ©gleves nemcsak egĂ©szsĂ©ges, hanem tĂĄplĂĄlĂł is, Ă­gy ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy hideg tĂ©li napra, amikor egy meleg, vitaminokban gazdag Ă©telre vĂĄgyunk.

A zöldsĂ©gleves rengeteg variĂĄciĂłban elkĂ©szĂ­thetƑ: lehet krĂ©mes, vagy hĂ­gabb, attĂłl fĂŒggƑen, hogy milyen alapanyagot hasznĂĄlunk. A fƱszerezĂ©se pedig a legjobban szemĂ©lyre szabhatĂł, Ă­gy mindenki megtalĂĄlhatja a sajĂĄt kedvenc Ă­zvilĂĄgĂĄt benne. Friss, tĂĄplĂĄlĂł Ă©s egyszerƱ – a zöldsĂ©gleves igazi comfort food!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db PetrezselyemgyökĂ©r
⭕ 1 szár Zeller
⭕ 2 db Burgonya
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 150 g ZöldborsĂł
⭕ 200 g Karfiol
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 0.5 tk Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 liter VĂ­z vagy zöldsĂ©gleves alaplĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket meghåmozzuk és feldaraboljuk.

    A zöldsĂ©geket nagyjĂĄbĂłl egyforma mĂ©retƱre vĂĄgjuk, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    2

    Az apróra vågott vöröshagymåt és fokhagymåt olajon megpirítjuk.

    VigyĂĄzzunk, hogy a hagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ă­zt ad a levesnek. Alacsony lĂĄngon, tĂŒrelmesen pirĂ­tsuk.

    3

    Hozzåadjuk a sårgarépåt, petrezselyemgyökeret, zellert és burgonyåt, és pår percig pirítjuk.

    A kemĂ©nyebb zöldsĂ©geket (rĂ©pa, gyökĂ©r) adjuk hozzĂĄ elƑször, mert ezeknek több idƑ kell a puhulĂĄshoz.

    4

    FelöntjĂŒk a vĂ­zzel vagy alaplĂ©vel, Ă©s közepes lĂĄngon fƑzzĂŒk, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak.

    Ha alaplĂ©vel öntjĂŒk fel, a leves gazdagabb Ă­zƱ lesz. A fƑzĂ©s sorĂĄn keletkezƑ habot szedjĂŒk le a tetejĂ©rƑl.

    5

    HozzĂĄadjuk a zöldborsĂłt Ă©s a karfiolt, majd tovĂĄbbi 10-15 percig fƑzzĂŒk.

    A zöldborsĂłt Ă©s karfiolt a fƑzĂ©s vĂ©ge felĂ© adjuk hozzĂĄ, mert ezek hamar megfƑnek, Ă©s nem szeretnĂ©nk, hogy szĂ©tfƑjenek.

    6

    SĂłval, borssal Ă­zesĂ­tjĂŒk, Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt friss petrezselyemmel szĂłrjuk meg.

    KĂłstoljuk meg a levest, mielƑtt sĂłzzuk, mert az alaplĂ© is tartalmazhat sĂłt. A friss petrezselyem ĂŒde Ă­zt ad a levesnek.