Zselés szaloncukor étcsokoládé bevonattal

Zselés szaloncukor

A zselés szaloncukor a magyar karácsonyi tradíciók egyik legnépszerűbb édessége. Házilag elkészítve nemcsak egészségesebb, de különleges ajándék is lehet szeretteink számára. Az étcsokoládé és a gyümölcsös zselé tökéletes harmóniát alkot, amely minden karácsonyi ünneplést édesebbé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 30
300 ml Gyümölcslé
150 g Cukor
20 g Zselatin
200 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a gyümölcslevet és keverd hozzá a cukrot, amíg feloldódik.

    Használj jó minőségű, 100%-os gyümölcslevet a legjobb ízhatás eléréséhez. A cukor teljes feloldódása fontos a zselé állagának eléréséhez.

    2

    Oldd fel a zselatint kevés hideg vízben, majd keverd a forró gyümölcsléhez. Alaposan keverd össze.

    A zselatint hagyd állni a hideg vízben 5-10 percig, hogy megduzzadjon. Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon a forró gyümölcslében, különben csomós lesz a zselé.

    3

    Öntsd a keveréket egy lapos tálba vagy formába, és hagyd megdermedni szobahőmérsékleten, majd helyezd hűtőbe, amíg teljesen megköt.

    A lapos tálban vagy formában a zselé egyenletesebben dermed meg. A hűtőben legalább 4-5 órát hagyd dermedni, de a legjobb, ha egy éjszakán át.

    4

    Amikor a zselé megdermedt, vágd kockákra vagy formázd tetszés szerint.

    A kést mártsd forró vízbe, hogy könnyebben tudd vágni a zselét. Használhatsz kekszkiszúrót is a formázáshoz.

    5

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett, és mártsd bele a zselékockákat egyenként, majd helyezd sütőpapírra.

    A csokoládét ne olvaszd túl, mert megéghet. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés növényi olajat. A zselékockákat alaposan csepegtesd le, mielőtt a sütőpapírra helyezed.

    6

    Hagyd a csokoládét megdermedni szobahőmérsékleten, majd csomagold be a szaloncukrokat színes fóliába.

    A csokoládé hamarabb megdermed, ha a szaloncukrokat hűvös helyen tárolod. A csomagoláshoz használj szaloncukor csomagoló fóliát.