Zserbógolyók csokoládéba mártva és dióval díszítve

Zserbógolyók

A zserbógolyók egy modern csavar a hagyományos zserbó süteményen, amelyet gyorsan elkészíthetsz és bárhová magaddal vihetsz. Ez a recept különösen praktikus, ha valami finom, de időtakarékos desszertet szeretnél készíteni. Az ízek harmóniája, a dió, a baracklekvár és a csokoládé tökéletes egyensúlyt alkot minden falatban. Próbáld ki, és nyűgözd le a családot és a barátokat ezzel a finomsággal!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
150 g Darált dió
200 g Őrölt háztartási keksz
100 g Baracklekvár
50 g Porcukor
150 g Étcsokoládé (olvasztott)
1 csomag Vaníliás cukor
2 ek. Rum (vagy aroma)
50 g Darálék (hempergetéshez, opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált diót, őrölt háztartási kekszet, porcukrot és vaníliás cukrot. TIPP: Az összetevőket szitáld át, hogy csomómentes legyen a keverék.

    Ha nincs háztartási keksz, használhatsz babapiskótát vagy más, ízesítetlen kekszet is.

    2

    Add hozzá a baracklekvárt és a rumot (vagy rumaromát), majd dolgozd össze a masszát. TIPP: Ha a keverék túl száraz, adj hozzá egy kevés lekvárt.

    A rumot fokozatosan adagold, nehogy túl lágy legyen a massza. Ha gyerekek is esznek belőle, használj rumaromát.

    3

    Formázz kis golyókat a masszából. TIPP: Nedves kézzel könnyebb formázni, és a golyók simábbak lesznek.

    A golyók legyenek egyforma méretűek, így szebben mutatnak és egyenletesen dermednek meg.

    4

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban, majd mártsd bele a golyókat. TIPP: Használj villa segítségével, hogy az összes felesleges csokoládé lecsöpöghessen.

    A csokoládéhoz keverhetsz egy kevés olajat, hogy fényesebb és könnyebben kezelhető legyen. Vigyázz, hogy a csokoládé ne égjen meg!

    5

    Helyezd a bevont golyókat sütőpapírral borított tálcára, és szórj rá darált diót vagy csokoládédarabkákat díszítésként (opcionális).

    A díszítést azonnal szórd rá, amíg a csokoládé meg nem dermed.

    6

    Hűtsd a golyókat hűtőszekrényben legalább 1 órán át, hogy megdermedjenek és az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolva a golyók tovább elállnak.

    7

    Tálald a zserbógolyókat desszertként vagy ajándékként csomagolva. TIPP: Tárold légmentesen záródó dobozban hűvös helyen.

    A golyókat tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.