A bárányborda az egyik legfinomabb és legkülönlegesebb húsalapanyag, amit a gasztronómia világszerte nagyra értékel. Ez a húsrész a fiatal bárány bordájáról származik, és zsenge állagáról, enyhén édeskés ízéről ismert. A magas minőségű fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt tápláló választás, különösen a vörös húsok kedvelőinek.
Leggyakrabban csontos szeletek formájában kerül a boltokba, és sütve, grillezve vagy serpenyőben elkészítve is remekül működik. A prémium húsok közé sorolják, így gyakran ünnepi vagy fine dining fogások alapja.
A bárányborda mértékletes fogyasztása kiválóan beilleszthető egy kiegyensúlyozott, fehérjében gazdag étrendbe.
Tipp: a bárányborda legjobban közepesen átsütve érvényesül, így a hús omlós és szaftos marad.
A bárányborda nem csupán egy újabb húsféle – ez egy kulináris élmény. A francia és angol konyha egyik alapköve, ahol gyakran tálalják gyönyörűen elrendezett formában, csontosan és ízes szósszal kiegészítve.
A bárányborda ideális választás akkor, ha különleges fogást szeretnél készíteni, legyen szó hétvégi ebédről vagy ünnepi vacsoráról.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.