A cseresznye (Prunus avium) a nyár egyik első, legkedveltebb gyümölcse, amely nemcsak ízletes, de rendkívül tápanyagdús is. Édes, roppanós, mélypiros színe és lédús húsa miatt sokak kedvence. Fogyasztható frissen, de kiváló süteményekbe, befőttekbe és italokhoz is.
A cseresznye nemcsak finom, de komplex egészségügyi előnyöket is kínál. Gazdag antioxidánsokban, például antocianinokban, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak lehetnek. Emellett C-vitaminban, káliumban és rostban is bővelkedik.
A cseresznye sokféleképp felhasználható:
A cseresznye szezonja májustól júliusig tart. Hűtőben 2–3 napig friss marad, de gyorsan romló gyümölcs, ezért ajánlott mihamarabb felhasználni. Magozva fagyasztható is, így hosszabb távon is élvezhető.
Akár frissen fogyasztod, akár süteménybe vagy kompótként használod, a cseresznye nemcsak finom, de egészséges és tápláló gyümölcs is, ami igazi nyári élményt nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.