Tostón zöldségekkel, avokádóval, cseresnyepaprikával és lime-lal

Tostón zöldségekkel

A tostón, egy klasszikus mexikói étel, alapja a ropogós tortilla, amelyre friss zöldségeket halmoznak. A zöldségek, mint az avokádó, paradicsom és cseresnyepaprika, tökéletesen illeszkednek egymáshoz, és a lime friss ízével kiegészítve igazi ínycsiklandó ételt alkotnak. Ez az étel nemcsak finom, de egészséges is, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Avokádó
2 db Cseresnyepaprika
2 db Paradicsom
1 szál Póréhagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Cilantro
1 db Lime
4 db Sült tortilla
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sült tortilla darabokat helyezd egy tányérra, és tartsd melegen, hogy a zöldségekkel frissen tálald.

    Ha a tortilla túl kemény, egy kevés olívaolajjal meglocsolhatod, hogy puhábban maradjon.

    2

    Az avokádót vágd félbe, és távolítsd el a magját. A húsát egy kanállal szedd ki, és egy tálban villával törd össze.

    Az avokádót érett állapotban válaszd, hogy könnyen törhető legyen, és krémes textúrát kapj.

    3

    A cseresnyepaprikát, paradicsomot és póréhagymát vágd apró kockákra. A fokhagymát finomra aprítsd.

    Ha nem szereted a csípős ízeket, csökkentsd a cseresnyepaprika mennyiségét!

    4

    A felaprított zöldségeket add hozzá az avokádóhoz. Facsard bele a lime levét, majd keverd össze.

    A lime friss ízt ad, és megakadályozza, hogy az avokádó megbarnuljon.

    5

    Szórd rá a finomra vágott koriandert, és ízesítsd sóval, fekete borssal.

    A koriander frissességet ad a keveréknek, de ha nem szereted, használhatsz petrezselymet is.

    6

    A kész zöldséges avokádós keveréket halmozd a tortillákra, és tálald.

    A tortillákra való halmozás előtt a zöldségeket kicsit hagyhatod pihenni, hogy az ízek jobban összeérjenek.