A csicseriborsóliszt (más néven gram liszt vagy besan) egy rendkívül sokoldalú, gluténmentes liszt, amelyet szárított csicseriborsó finom őrlésével készítenek. Az indiai, közel-keleti és mediterrán konyhában évszázadok óta alkalmazzák, de ma már egyre gyakrabban találkozhatunk vele a modern, tudatos táplálkozás receptjeiben is.
Különösen népszerű gluténérzékenyek, vegetáriánusok és sportolók körében, mivel természetesen mentes a gluténtól, ugyanakkor kiemelkedő a fehérje- és rosttartalma.
Megjegyzés: enyhén diós, földes ízvilága miatt jól passzol fűszeres, sós fogásokhoz, de édes tésztákban is használható.
A csicseriborsóliszt kiváló választás azok számára, akik egy tápláló, allergénmentes és változatosan felhasználható lisztalternatívát keresnek a konyhába.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.