A curry levĂ©l (Murraya koenigii) a dĂ©l-ĂĄzsiai konyhĂĄk egyik legmeghatĂĄrozĂłbb friss fƱszernövĂ©nye. Az aprĂł, fĂ©nyes, sötĂ©tzöld levelek egy aromĂĄs cserje vagy fa hajtĂĄsain nĆnek, Ă©s intenzĂv, citrusos-fƱszeres illatukrĂłl ismertek. Nem tĂ©vesztendĆ Ă¶ssze a curry fƱszerkeverĂ©kkel â a curry levĂ©l önĂĄllĂł alapanyag, Ă©s elsĆsorban frissen vagy szĂĄrĂtva kerĂŒl az Ă©telekbe.
A curry levĂ©l felhasznĂĄlĂĄsa fĆkĂ©nt indiai, sri lankai Ă©s thai Ă©telekben elterjedt. Olajban vagy ghee-ben törtĂ©nĆ gyors pirĂtĂĄssal fejti ki igazĂĄn az aromĂĄjĂĄt, mely Ăgy mĂ©ly, diĂłs-citrusos jegyeket kap. Leggyakrabban lencsĂ©s egytĂĄlĂ©telekhez, dhalhoz, curry-khez, sabjihoz hasznĂĄljĂĄk.
A curry levĂ©l frissen a legaromĂĄsabb, de szĂĄrĂtott vagy fagyasztott formĂĄban is megĆrzi jellegzetes karakterĂ©t. TĂĄrolĂĄsa hƱtĆben, nedves papĂrba tekerve vagy fagyasztva ajĂĄnlott, Ăgy hetekig hasznĂĄlhatĂł marad.
Az indiai konyha egyik legautentikusabb eleme a curry levĂ©l â ha valĂłdi, otthon kĂ©szĂtett indiai ĂzvilĂĄgot szeretnĂ©l, ez a zöldfƱszer elengedhetetlen a konyhĂĄdbĂłl.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.