A fehér mák egy ritkábban használt, ám rendkívül értékes alapanyag a modern és hagyományos konyhában egyaránt. Szemben a klasszikus kék mákkal, a fehér mák világos színű, enyhébb ízű, és különösen kedvelt a gluténmentes és laktózmentes diéták követői körében.
Eredetileg főként Ázsiában termesztették, de napjainkban már Európában is elérhető, mint prémium minőségű reform alapanyag. Kiemelkedő tápanyagtartalma miatt egyre népszerűbb a tudatos táplálkozás hívei körében.
A fehér mák nemcsak ízletes, de rendkívül gazdag ásványi anyagokban és zsírsavakban is. Jelentős mennyiségben tartalmaz:
Magas olajtartalma miatt a fehér mák kiváló energiaforrás, miközben alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik.
A fehér mák rendkívül sokoldalúan felhasználható:
Íze enyhébb, lágyabb a kék máknál, így jól illeszkedik akár édes, akár sós ételekhez is.
A fehér mák rendszeres fogyasztása segíthet a következőkben:
A fehér mák egyedi megjelenése és tápanyagtartalma miatt ideális választás lehet azok számára, akik egészséges, természetes alapanyagokat keresnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.