Pani Puri almás vízzel tálalva, friss korianderrel

Pani Puri Almás Vízzel

A Pani Puri egy klasszikus indiai utcai étel, mely ropogós pufikból készül, amelyeket különféle fűszeres vízzel töltenek meg. A tradicionális Pani Puri csípős vízét most egy friss, édes alma teszi még izgalmasabbá. Az alma enyhe édessége remekül egyensúlyozza ki a fűszeres és savanyú ízeket, míg a koriander frissessége ad egy extra frissítő hatást. Ez a változat tökéletes nyári napokra, gyors snacknek vagy akár előételnek is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Puri
1 db Alma
2 ek. Cilantro (friss koriander)
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss lime lé
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk. Chili por
1 tk.
500 ml Víz
1 ek. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, készítsd el a Pani-t. Egy nagy tálba öntsd bele a vizet, és add hozzá a lime levét, sót, chili port, köményt és a cukrot. Keverd össze, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A víz hőmérséklete ne legyen túl meleg, hogy ne oldódjanak fel túlságosan gyorsan a fűszerek, de ne is legyen hideg, mert az ízek nem jönnek ki megfelelően.

    2

    Az almát hámozd meg és reszeld le, majd tedd egy tálba. A reszelt almát adj hozzá a panihoz, és keverd jól össze.

    Az alma frissességet és egy enyhe édes ízt ad a víznek, ami jól illik a csípős és sós fűszerekhez.

    3

    A koriandert finomra aprítsd fel, majd keverd hozzá az almás vízhez.

    A koriander frissességet és egy kis mentolos ízt ad, ami jól kiegészíti a többi fűszert.

    4

    A purikat tedd egy tálra, és készítsd elő a kis fúrókészletet, hogy a purik belsejébe tölthesd a fűszeres vizet.

    A puriknak egy kis ürege van a közepén, amit könnyen megtölthetsz a fűszeres vízzel. Ha nincs fúrókészleted, egy kis kanál is megfelel.

    5

    A purik közepébe kanalazd bele a fűszeres almás vizet, majd azonnal tálald.

    A Pani Puri frissessége és ízesítése a legjobb, ha azonnal fogyasztjuk. A víz gyorsan eláztatja a purikat, ezért tálald őket gyorsan.