Először is, készítsd el a Pani-t. Egy nagy tálba öntsd bele a vizet, és add hozzá a lime levét, sót, chili port, köményt és a cukrot. Keverd össze, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A víz hőmérséklete ne legyen túl meleg, hogy ne oldódjanak fel túlságosan gyorsan a fűszerek, de ne is legyen hideg, mert az ízek nem jönnek ki megfelelően.
Az almát hámozd meg és reszeld le, majd tedd egy tálba. A reszelt almát adj hozzá a panihoz, és keverd jól össze.
Az alma frissességet és egy enyhe édes ízt ad a víznek, ami jól illik a csípős és sós fűszerekhez.
A koriandert finomra aprítsd fel, majd keverd hozzá az almás vízhez.
A koriander frissességet és egy kis mentolos ízt ad, ami jól kiegészíti a többi fűszert.
A purikat tedd egy tálra, és készítsd elő a kis fúrókészletet, hogy a purik belsejébe tölthesd a fűszeres vizet.
A puriknak egy kis ürege van a közepén, amit könnyen megtölthetsz a fűszeres vízzel. Ha nincs fúrókészleted, egy kis kanál is megfelel.
A purik közepébe kanalazd bele a fűszeres almás vizet, majd azonnal tálald.
A Pani Puri frissessége és ízesítése a legjobb, ha azonnal fogyasztjuk. A víz gyorsan eláztatja a purikat, ezért tálald őket gyorsan.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.