A fenyőmag a fenyőfélék tobozában található apró, krémszínű mag, amelyet már az ókori kultúrák is nagyra értékeltek. Különösen népszerű a mediterrán és közel-keleti konyhákban, de manapság már világszerte elismert prémium alapanyagként használják édes és sós ételekhez egyaránt.
A fenyőmag nemcsak kivételes ízvilágával, hanem kiemelkedő tápértékével is kitűnik: gazdag telítetlen zsírsavakban, E-vitaminban, magnéziumban, cinkben és egyéb antioxidáns hatású vegyületekben.
A fenyőmagban található egészséges zsírok – főként olajsav és linolsav – segítik a szív- és érrendszer megfelelő működését. E-vitamin-tartalma támogatja a sejtvédelmet, míg a cink és magnézium az immunrendszer, idegrendszer és csontozat optimális működéséhez járul hozzá.
Emellett a fenyőmag telítő hatású, így segíthet a testsúlyszabályozásban is. A benne található pinolénsav étvágycsökkentő hatással bírhat, amely miatt különösen népszerű az egészségtudatos táplálkozásban.
Tárolás: Mivel magas a zsírtartalma, könnyen avasodik, ezért légmentesen zárva, hűtőszekrényben vagy fagyasztóban érdemes tárolni.
A fenyőmag ára miatt luxus alapanyagnak számít, de ízben és tápértékben is bőven visszaadja az értékét – érdemes tudatosan beépíteni az étrendbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.