A céklát és az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd őket kis kockákra.
A céklát vékony kesztyűben hámozd meg, hogy elkerüld a foltokat a kezeden.
A zöldségeket főzd meg sós vízben: a céklát 15-20 percig, az édesburgonyát pedig 10-15 percig. Ne főzd túl őket, hogy megőrizzék a roppanós állagot.
A főzés közben figyeld, hogy a zöldségek ne legyenek túl puhák. A cél az, hogy enyhén roppanósak maradjanak.
A petrezselymet aprítsd finomra, és tedd egy tálba.
A friss petrezselyem szép zöld színt ad a salátának és különleges ízt ad a keveréknek.
A joghurtot, olívaolajat, citromlét, sót és borsot keverd össze egy kis tálban.
A joghurtot bátran cserélheted kefirre is, hogy még jobban támogasd a prebiotikus hatást.
A megfőzött céklát és édesburgonyát tedd a tálba, és öntsd rá a joghurtos öntetet.
Az öntetet öntsd apránként, hogy minden zöldség jól bevonódjon, de ne áztasd el.
Keverd jól össze, majd szórd meg fenyőmaggal.
A fenyőmag hozzáadása egy extra roppanós réteget ad a salátának.
Hűtsd le a salátát, és tálald frissen.
A saláta azonnal fogyasztható, de még finomabb, ha egy órát pihentetjük a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.