Prebiotikus céklás édesburgonya saláta joghurtos öntettel és fenyőmaggal

Prebiotikus céklás édesburgonya saláta

A céklás édesburgonya saláta a tavaszi és nyári hónapok egyik legfinomabb és legegészségesebb étele. A céklában és édesburgonyában található prebiotikus rostok segítenek a bélflóra egészségében. Az öntet joghurttal készül, ami még egészségesebbé teszi az ételt, miközben egy kellemes, frissítő ízt biztosít. A fenyőmag extra ropogósságot ad, míg a friss petrezselyem ízesíti az ételt, hogy a legfinomabb salátát kapjuk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Édesburgonya
300 g Cékla
2 ek. Friss petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
3 ek. Joghurt
1 csipet Fekete bors
1 csipet
30 g Fenyőmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát és az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd őket kis kockákra.

    A céklát vékony kesztyűben hámozd meg, hogy elkerüld a foltokat a kezeden.

    2

    A zöldségeket főzd meg sós vízben: a céklát 15-20 percig, az édesburgonyát pedig 10-15 percig. Ne főzd túl őket, hogy megőrizzék a roppanós állagot.

    A főzés közben figyeld, hogy a zöldségek ne legyenek túl puhák. A cél az, hogy enyhén roppanósak maradjanak.

    3

    A petrezselymet aprítsd finomra, és tedd egy tálba.

    A friss petrezselyem szép zöld színt ad a salátának és különleges ízt ad a keveréknek.

    4

    A joghurtot, olívaolajat, citromlét, sót és borsot keverd össze egy kis tálban.

    A joghurtot bátran cserélheted kefirre is, hogy még jobban támogasd a prebiotikus hatást.

    5

    A megfőzött céklát és édesburgonyát tedd a tálba, és öntsd rá a joghurtos öntetet.

    Az öntetet öntsd apránként, hogy minden zöldség jól bevonódjon, de ne áztasd el.

    6

    Keverd jól össze, majd szórd meg fenyőmaggal.

    A fenyőmag hozzáadása egy extra roppanós réteget ad a salátának.

    7

    Hűtsd le a salátát, és tálald frissen.

    A saláta azonnal fogyasztható, de még finomabb, ha egy órát pihentetjük a hűtőben.