A főzőtejszín egy alacsonyabb zsírtartalmú tejszínkészítmény, amelyet elsősorban levesek, mártások, főzelékek és rakott ételek selymesítésére, gazdagítására használnak. Általában 10–20% közötti zsírtartalommal rendelkezik, így könnyebb, mint a habtejszín, de mégis biztosítja a krémes állagot.
A főzőtejszín a tej zsírosabb részéből készül, és gyakran stabilizátorokat, sűrítőanyagokat is tartalmaz, hogy melegítés közben ne csapódjon ki. Ezáltal ideális választás meleg ételekhez, ahol fontos a sima, egységes textúra és a harmonikus íz.
A főzőtejszínt gyakran használják például tejszínes csirkemell, gombás mártás, spenótos lasagne vagy sajtkrémes szószok alapjaként. Krémessége mellett lágyítja az erőteljesebb fűszereket, és kiegyensúlyozott ízvilágot eredményez.
A főzőtejszín tehát praktikus és sokoldalú alapanyag, amely gyors, ízletes és selymes állagú ételeket eredményezhet – minimális erőfeszítéssel.
A főzőtejszín az egyik leggyakrabban használt tejtermék a modern háztartásokban – legyen szó gyors vacsoráról, vendégváró fogásról vagy tartalmas hétvégi ebédről.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.