Palak paneer hagymával, friss spenóttal, paneerrel és korianderrel

Palak paneer hagymával

A Palak Paneer egy klasszikus indiai étel, amely a friss spenótot és a paneert kombinálja egy gazdag fűszeres mártásban. Az étel különösen népszerű Észak-Indiában, és sokféle variációban készítik. A hagymával, fűszerekkel és tejszínnel készült változat gazdag és ínycsiklandó, tökéletes választás azoknak, akik egy autentikus indiai ételt szeretnének kipróbálni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss spenót
200 g Paneer (indiai túró)
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger
1 tk. Kömény
1 tk. Haldi (kurkuma)
1 tk. Garam masala
2 ek. Tejszín
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, és forrásban lévő vízben pár percig blanszírozd. Ezután szűrd le és tedd félre.

    A blanszírozás segít megőrizni a spenót friss zöld színét és tápanyagait.

    2

    A paneert vágd kis kockákra, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A paneer jobban megőrzi a formáját, ha előbb megpirítjuk, és nem hagyjuk szétmállni a főzés során.

    3

    A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld le.

    A finomra vágott hagymát gyorsabban megpiríthatod, így hamarabb átjárják az ízek.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    Ne hagyd a fokhagymát megégni, mert keserű lesz. Az aranybarna hagyma ízesíti a mártást.

    5

    Add hozzá a köményt, haldit, garam masalát, és pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek felszabadítsák az aromájukat.

    A fűszereket mindig pirítsd meg a hagymával, hogy teljesen kibontsák az ízeiket.

    6

    A blanszírozott spenótot tedd a serpenyőbe, és keverd össze a fűszeres hagymával. Főzd pár percig, hogy a fűszerek jól átjárják a spenótot.

    A spenótot ne főzd túl, hogy megőrizze a zöld színét és tápanyagait.

    7

    Adjuk hozzá a tejszínt, és jól keverjük össze. Sóval ízesítsük, majd főzzük, amíg a mártás sűrűsödni kezd.

    A tejszín gazdagabbá teszi az ételt, de ha tejmentes változatot szeretnél, használhatsz kókusztejet is.

    8

    A sült paneert tedd a spenótos mártásba, és keverd össze. Főzd együtt 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A paneert ne főzd túl sokáig, mert a túl hosszú főzés során széteshet.

    9

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald basmati rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A friss koriander igazán friss ízt ad az ételnek, így érdemes tálalás előtt hozzáadni.