A habtejszín a tej felső, zsírdús rétegéből előállított alapanyag, amely kiemelkedően fontos szerepet játszik a cukrászatban és a gasztronómiában egyaránt. Általában 30-35%-os zsírtartalommal rendelkezik, ezáltal könnyen habbá verhető, és kiválóan használható krémek, szószok, sütemények és levesek dúsítására.
A habtejszín akkor megfelelő minőségű, ha hidegen jól verhető, stabil habot képez, amely megtartja állagát. A frissen felvert tejszínhab természetes édességet, könnyedséget és luxusérzetet ad bármilyen desszertnek.
Habtejszínt használhatunk édes és sós ételekhez egyaránt. A megfelelő eredmény érdekében mindig hűtve használjuk, és magas fordulaton verjük fel, ha habot szeretnénk készíteni belőle.
A habtejszín nagy energiatartalommal bír, de kiváló forrása az A-, D-, E- és K-vitaminoknak, amelyek zsírban oldódnak. Ezen kívül tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, valamint értékes fehérjét is, bár ez utóbbi alacsonyabb arányban. A természetes, adalékmentes habtejszín mindig jobb választás, mint a növényi alapú habkészítmények.
A habtejszín az egyik legsokoldalúbb tejtermék, amely a konyhák alap kelléke. Krémesíti az ételeket, kiemeli az ízeket és különleges textúrát biztosít a süteményeknek és más fogásoknak egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.