A juharszirup egy természetes eredetű édesítőszer, amelyet a juharfák – elsősorban az édes juhar – nedvéből nyernek. Évszázadok óta használják Észak-Amerikában, különösen Kanadában, ahol a világ juharszirup-termelésének több mint 70%-át biztosítják.
A juharfák tavasszal csapolt nedvét lassú forralással besűrítik, míg az víztartalma jelentősen csökken, így jön létre a gazdag, sűrű és karamelles ízű szirup. Az eredmény egy természetes, növényi alapú édesítőszer, amely gazdag ásványi anyagokban és antioxidánsokban.
A juharszirupot színe és ízintenzitása alapján több osztályba sorolják. A legismertebb kategóriák:
A juharszirup rendkívül sokoldalú alapanyag:
A juharszirup természetes formában tartalmaz mangánt, cinket, vasat, kalciumot és antioxidánsokat. Bár kalóriatartalma hasonló a cukoréhoz, alacsonyabb glikémiás indexe miatt kevésbé terheli meg a vércukorszintet. Mértékletes fogyasztás esetén jobb alternatíva lehet a finomított cukrokkal szemben.
Felbontatlan állapotban hűvös, sötét helyen hosszú ideig eláll. Felbontás után ajánlott hűtőben tárolni, hogy megelőzzük az erjedést és kristályosodást.
A juharszirup tökéletes választás, ha természetes, karakteres édesítőt keresel – legyen szó reggeliről, desszertekről vagy különleges szószokról.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.