A kakukkfű (Thymus vulgaris) egy rendkívül sokoldalú, erőteljes aromájú fűszernövény, amelyet elsősorban szárított levelei vagy őrölt formában használnak a konyhában. A kakukkfű jellegzetes, enyhén fenyős, földes és borsos ízvilága remekül illik sós ételekhez, különösen húsokhoz, ragukhoz, zöldségekhez és mediterrán fogásokhoz.
A szárított kakukkfű fűszerként hosszú főzési folyamatokhoz ideális, mivel hő hatására sem veszít aromájából. Az őrölt kakukkfű gyorsabb ízleadást biztosít, így jól használható gyorsételekhez, pácokhoz vagy öntetekhez is.
A kakukkfű nemcsak fűszerként ismert, hanem természetes gyógynövényként is kiemelkedő:
A kakukkfüvet légmentesen záródó üvegben, száraz, sötét helyen kell tárolni. A szárított levelek akár egy évig is megőrzik aromájukat. Használatkor mértékletesség javasolt, mivel túladagolva keserű ízt adhat az ételnek.
A kakukkfű tehát nemcsak a konyha egyik oszlopos fűszere, hanem természetes gyógymód is lehet – érdemes rendszeresen beépíteni az étrendbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.