Tunnbröd fƱszernövényekkel rozmaringgal és kakukkfƱvel, friss és ropogós

Tunnbröd fƱszernövényekkel rozmaring, kakukkfƱ

A tunnbröd, azaz a svéd fƱszeres lepény, egy hagyomånyos étel, amely Svédorszåg egyik legnépszerƱbb kenyerét képviseli. A håzi készítésƱ våltozat friss fƱszernövényekkel, mint a rozmaring és kakukkfƱ, gazdag ízvilågot ad, miközben könnyƱ és puha marad. Ezt a receptet bårmely étkezéshez kínålhatod, vagy akår önålló falatként is fogyaszthatod. A friss fƱszernövények hozzåadåsåval az étel friss, ínycsiklandó ízeket kap, és a håzi kenyér élményét az otthonodban élheted åt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g Liszt
⭕ 300 ml Víz
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Rozmaring
⭕ 1 tk. KakukkfƱ

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitĂĄld ĂĄt egy nagy tĂĄlba, add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s a cukrot. Az Ă©lesztƑt keverd el a langyos vĂ­zben, majd öntsd a liszthez.

    Ha az Ă©lesztƑt elƑre feloldod a vĂ­zben, gyorsabban feloldĂłdik, Ă©s nem lesznek benne darabok.

    2

    Add hozzĂĄ az olĂ­vaolajat Ă©s a friss, aprĂłra vĂĄgott rozmaringot, kakukkfĂŒvet. Keverd jĂłl össze, hogy az Ă­zek egyenletesen eloszoljanak a tĂ©sztĂĄban.

    Friss fƱszernövények esetén a leveleket apróra vågd, hogy jobban åtjårjåk a tésztåt.

    3

    A tĂ©sztĂĄt dagaszd simĂĄra, amĂ­g nem lesz rugalmas Ă©s elasztikus. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy lisztet, hogy a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot elĂ©rd.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha nem ragad a kezĂŒnkhöz, de mĂ©g lĂĄgy Ă©s könnyen formĂĄzhatĂł.

    4

    Takarjuk le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyjuk pihenni 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl meleg helyen, hogy megkeljen Ă©s duplĂĄjĂĄra nƑjön.

    A pihenĂ©s segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł legyen Ă©s puhĂĄbb legyen a vĂ©geredmĂ©ny.

    5

    MiutĂĄn a tĂ©szta megkelt, oszd 6-8 egyenlƑ darabra. Minden darabot formĂĄzz ovĂĄlis lapokkĂĄ, kb. 1 cm vastagsĂĄgĂșra.

    A tĂ©sztĂĄt mindig enyhĂ©n lisztezett felĂŒleten dolgozd, hogy ne ragadjon.

    6

    Egy serpenyƑt hevĂ­ts fel közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten, Ă©s mindkĂ©t oldalĂĄn sĂŒsd a tĂ©sztĂĄt 2-3 percig, amĂ­g szĂ©pen aranybarna nem lesz.

    A serpenyƑben sĂŒsd, de ne tĂșl forrĂł olajban. A hƑmĂ©rsĂ©klet legyen közepes, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megpiruljon, de ne Ă©gjen meg.

    7

    TĂĄlald melegen, Ă©s ha szeretnĂ©d, egy kis extra rozmaringot vagy kakukkfĂŒvet szĂłrhatsz a tetejĂ©re.