Tunnbröd fűszernövényekkel rozmaringgal és kakukkfűvel, friss és ropogós

Tunnbröd fűszernövényekkel rozmaring, kakukkfű

A tunnbröd, azaz a svéd fűszeres lepény, egy hagyományos étel, amely Svédország egyik legnépszerűbb kenyerét képviseli. A házi készítésű változat friss fűszernövényekkel, mint a rozmaring és kakukkfű, gazdag ízvilágot ad, miközben könnyű és puha marad. Ezt a receptet bármely étkezéshez kínálhatod, vagy akár önálló falatként is fogyaszthatod. A friss fűszernövények hozzáadásával az étel friss, ínycsiklandó ízeket kap, és a házi kenyér élményét az otthonodban élheted át.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
300 ml Víz
10 g Élesztő
1 tk.
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Rozmaring
1 tk. Kakukkfű

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld át egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot. Az élesztőt keverd el a langyos vízben, majd öntsd a liszthez.

    Ha az élesztőt előre feloldod a vízben, gyorsabban feloldódik, és nem lesznek benne darabok.

    2

    Add hozzá az olívaolajat és a friss, apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    Friss fűszernövények esetén a leveleket apróra vágd, hogy jobban átjárják a tésztát.

    3

    A tésztát dagaszd simára, amíg nem lesz rugalmas és elasztikus. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy lisztet, hogy a kívánt állagot elérd.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezünkhöz, de még lágy és könnyen formázható.

    4

    Takarjuk le a tésztát, és hagyjuk pihenni 1 órán keresztül meleg helyen, hogy megkeljen és duplájára nőjön.

    A pihenés segít abban, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen és puhább legyen a végeredmény.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd 6-8 egyenlő darabra. Minden darabot formázz ovális lapokká, kb. 1 cm vastagságúra.

    A tésztát mindig enyhén lisztezett felületen dolgozd, hogy ne ragadjon.

    6

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes hőmérsékleten, és mindkét oldalán süsd a tésztát 2-3 percig, amíg szépen aranybarna nem lesz.

    A serpenyőben süsd, de ne túl forró olajban. A hőmérséklet legyen közepes, hogy a tészta szépen megpiruljon, de ne égjen meg.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra rozmaringot vagy kakukkfüvet szórhatsz a tetejére.