A kapor mag (Anethum graveolens) az egyik legrégebben használt aromás fűszer- és gyógynövény mag, amelyet a kapor virágzás utáni terméséből nyernek. A magok ovális, lapított alakúak, világos és sötétbarna csíkozásúak, és rendkívül intenzív, enyhén ánizsos, földes aromával rendelkeznek.
Főként savanyúságok, uborka, káposzta, halételek, burgonyás fogások ízesítésére használják, de tea és gyógyfőzet is készül belőle. Egészben és őrölve is forgalomban van. Az ételekbe kerülve nemcsak az ízeket fokozza, de emésztést elősegítő és görcsoldó hatással is bír.
A kapor mag kiválóan alkalmas savanyúságok, pácolt zöldségek, halételek, levesek ízesítésére. Teaként vagy főzetként is hasznos, különösen emésztési panaszokra.
A kapor mag nem csupán egy különleges fűszer, hanem természetes gyógyhatású alapanyag is, amely évszázadok óta szerepel mind a népi, mind a modern gasztronómiában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.