Savanyított uborkamag tálalva üvegben

Savanyított uborkamag

Az uborkamagot ritkán használják fel önállóan, pedig kiváló alapanyag lehet savanyításra. Az ecetes tartósítás nemcsak az ízét fokozza, hanem ropogós textúrát is kölcsönöz neki. Különösen a közel-keleti és balkáni konyhákban ismert, ahol a magokat különféle fűszerekkel fermentálják. Ez a recept egy egyedi módja az uborkamag felhasználásának, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon, és akár snackként vagy saláták kiegészítőjeként is fogyaszthatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Uborkamag
500 ml Víz
100 ml Ecet (10%-os)
15 g
30 g Cukor
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Mustármag
1 tk. Fekete bors
1 tk. Kapormag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg az uborkamagokat, majd szárítsd meg őket egy tiszta konyharuhán.

    A magokat alaposan meg kell mosni, hogy eltávolítsd róluk a húst és a nyálkát. Jól szárítsd meg őket, hogy a savanyító lé jobban átjárja.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.

    Kóstold meg a savanyító levet, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy kevés chiliport.

    3

    Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és kapormagot helyezd az üveg aljára.

    A fokhagyma és a fűszerek adják meg a savanyúság karakterét. A kapormag helyett használhatsz friss kaprot is.

    4

    Töltsd az üvegbe az előkészített uborkamagokat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.

    A magokat ne tömörítsd az üvegbe, hogy a savanyító lé mindenhova eljusson.

    5

    Öntsd rá a forró savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a magokat.

    A forró lé segít a magok ízének kioldódásában és a tartósításban. Ha az üveg nem hőálló, hagyd kicsit hűlni a levet.

    6

    Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolva a magok több hétig is elállnak. Minél tovább állnak, annál intenzívebb lesz az ízük.

    7

    A savanyított uborkamag kész! Használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy önálló snackként.

    A savanyított uborkamag kiváló ropogós kiegészítője lehet a salátáknak és szendvicseknek.