Alaposan mosd meg a görögdinnye magokat, majd szárítsd meg őket egy tiszta konyharuhán.
A magokat terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd megszáradni, így elkerülheted a penészedést.
Egy közepes lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
Kóstold meg a levet, és ha szükséges, állítsd a cukor és a só arányát az ízlésednek megfelelően.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és kapormagot helyezd az üveg aljára.
A fűszereket variálhatod, adhatsz hozzá például chili paprikát a pikánsabb ízért.
Töltsd az üvegbe az előkészített görögdinnye magokat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
Ügyelj arra, hogy ne töltsd túl az üveget, hagyj helyet a lének és a tágulásnak.
Öntsd rá a forró savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a magokat.
A forró lé hatására az üveg megrepedhet, ezért tegyél alá egy konyharuhát.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés elengedhetetlen a megfelelő ízhatás eléréséhez.
A savanyított görögdinnye magok kész! Használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy önálló snackként.
Kísérletezz bátran a felhasználási módokkal!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.