A kókuszkrém egy sűrű, krémes állagú növényi alapanyag, amelyet a kókuszdió húsának kipréseléséből nyernek. A kókuszkrém különösen népszerű a vegán és tejmentes étrendet követők körében, mivel tökéletes alternatívája a tejszínnek főzéshez és sütéshez egyaránt.
A kókuszkrém zsírtartalma magasabb, mint a kókusztejé, ennek köszönhetően sokkal dúsabb, testesebb állagot ad az ételeknek. Főként ázsiai konyhákban alkalmazzák curry-k, levesek és mártások gazdagítására, de desszertekhez, fagylaltokhoz vagy akár habosított krémekhez is tökéletesen használható.
A kókuszkrém felhasználása kreatív lehetőségek tárházát nyitja meg. Kiválóan illik egzotikus levesekhez, például thai kókuszleveshez, vagy sütemények, pudingok, gyümölcssaláták kiegészítőjeként is szolgálhat.
A bontatlan konzerves vagy dobozos kókuszkrém hosszú ideig eláll. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó, ahol néhány nap alatt megdermedhet – ez természetes, és nem jelent romlást. Felhasználás előtt érdemes átkeverni vagy melegíteni.
A kókuszkrém nemcsak hasznos és egészséges, de ízben is különleges karaktert ad az ételeknek. Ha gazdag, egzotikus ízélményre vágysz, ez az alapanyag kötelező darab a konyhádban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.