A mandulatej egy népszerű növényi tejhelyettesítő, amelyet áztatott és őrölt mandulából készítenek víz hozzáadásával, majd szűréssel. Krémes állaga, enyhén diós íze és alacsony kalóriatartalma miatt közkedvelt alapanyag vegán, laktózmentes és gluténmentes étrendekben.
A mandulatej felhasználása sokoldalú: kiváló ital önmagában, de alkalmazható kávéban, teában, turmixokban, zabkásában, süteményekben és főzéshez is. Egyre több recept javasolja a hagyományos tej helyett – főként azok számára, akik tejérzékenyek vagy növényi alapú étrendet követnek.
A boltban kapható mandulatejek különböző ízesítésekkel és adalékokkal érkeznek. Ha természetes összetevőjű italt szeretnél, válaszd a cukormentes, natúr változatokat, vagy készítsd el házilag, áztatott mandulából turmix és szűrő segítségével.
A mandulatej felbontás után hűtőben tárolandó, és 3–4 napon belül ajánlott elfogyasztani. Használat előtt felrázandó, mivel a természetes összetevők szétválhatnak. Házilag készített változat esetén még rövidebb ideig tartható el, mivel nem tartalmaz tartósítószert.
A mandulatej tökéletes választás mindazok számára, akik egészséges, természetes és könnyen beépíthető alternatívát keresnek a tehéntej helyett – legyen szó reggeliről, főzésről vagy egy jó kávéról.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.