Mazsola kerĂĄmiatĂĄlban, friss szƑlƑszemekkel, diĂłval Ă©s mĂ©zzel

Mazsola: TermĂ©szetes energiaforrĂĄs Ă©s Ă©desĂ­tƑ – felhasznĂĄlĂĄs, tĂĄpĂ©rtĂ©k, elƑnyök

Mazsola kerĂĄmiatĂĄlban, friss szƑlƑszemekkel, diĂłval Ă©s mĂ©zzel

A mazsola a szƑlƑ szĂĄrĂ­tott vĂĄltozata, amely rendkĂ­vĂŒl koncentrĂĄlt Ă­zƱ, Ă©des Ă©s tĂĄpanyagban gazdag alapanyag. A mazsolĂĄt napfĂ©nyen vagy alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten szĂĄrĂ­tjĂĄk, Ă­gy megƑrzi a szƑlƑ beltartalmĂĄnak jelentƑs rĂ©szĂ©t, miközben hosszĂș eltarthatĂłsĂĄgot biztosĂ­t.

A mazsola tökĂ©letes termĂ©szetes Ă©dessĂ©g Ă©s energiaforrĂĄs, amelyet Ă©vszĂĄzadok Ăłta hasznĂĄlnak sĂŒtemĂ©nyekhez, mĂŒzlikhez, hĂșsĂ©telekhez Ă©s önĂĄllĂł snackkĂ©nt is. A sötĂ©tbarna Ă©s aranyszĂ­nƱ fajtĂĄk egyarĂĄnt nĂ©pszerƱek, eltĂ©rƑ Ă­z- Ă©s aromavilĂĄggal.

FelhasznĂĄlĂĄsi mĂłdok

  • SĂŒtemĂ©nyekhez: kalĂĄcsba, kuglĂłfba, rĂ©tesbe, kekszekbe.
  • Reggelihez: zabkĂĄsa, joghurt, granola vagy mĂŒzli rĂ©szekĂ©nt.
  • SĂłs Ă©telekhez: pilĂĄf, kuszkusz, salĂĄtĂĄk, töltelĂ©kek Ă©des-savanyĂș kiegĂ©szĂ­tƑkĂ©nt.
  • Italokhoz: gyĂŒmölcsteĂĄba ĂĄztatva vagy forralt bor Ă­zesĂ­tƑkĂ©nt.
  • EnergiagolyĂłkhoz, keverĂ©kekhez: magvakkal, mĂ©zzel kombinĂĄlva termĂ©szetes snackkĂ©nt.

TĂĄrolĂĄs Ă©s elƑkĂ©szĂ­tĂ©s

A mazsola szĂĄraz, hƱvös helyen jĂłl zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben hĂłnapokig elĂĄll. FƑzĂ©shez vagy sĂŒtĂ©shez szĂŒksĂ©g esetĂ©n langyos vĂ­zben, gyĂŒmölcslĂ©ben vagy rumban ĂĄztathatĂł, Ă­gy visszanyeri lĂ©dĂșssĂĄgĂĄt, intenzĂ­vebbĂ© vĂĄlik.

EgĂ©szsĂ©gĂŒgyi elƑnyei

A magas cukor- Ă©s energiatartalma miatt edzĂ©s elƑtti vagy közbeni energiapĂłtlĂĄsra kivĂĄlĂł. A mazsola rostban gazdag, elƑsegĂ­ti az emĂ©sztĂ©st, tovĂĄbbĂĄ vasat, kĂĄliumot Ă©s antioxidĂĄnsokat is tartalmaz, amelyek hozzĂĄjĂĄrulnak a sejtek vĂ©delmĂ©hez Ă©s a vĂ©rkeringĂ©s tĂĄmogatĂĄsĂĄhoz. Emellett termĂ©szetes fitovegyĂŒleteket is hordoz, mint a resveratrol.

ÖsszefoglalĂĄs: A mazsola egy egyszerƱ, termĂ©szetes, Ă©des Ă©s egĂ©szsĂ©ges gyĂŒmölcs, amely kivĂĄlĂłan alkalmas a mindennapi Ă©tkezĂ©s kiegĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re – akĂĄr sĂŒtĂ©shez, akĂĄr gyors energiaforrĂĄskĂ©nt.

Tåpérték 100 g mazsolåban:
KalĂłria: 299 kcal
Fehérje: 3.1 g
ZsĂ­r: 0.5 g
Szénhidråt: 79 g
Cukor: 59 g
Rost: 3.7 g
NĂĄtrium: 11 mg
KĂĄlium: 749 mg
Kalcium: 50 mg
Vas: 1.9 mg
Magnézium: 32 mg
A-vitamin: 0 IU
C-vitamin: 2.3 mg
B6-vitamin: 0.17 mg
K-vitamin: 3.5 ”g