Fekete héjú napraforgómagok, sima felülettel és halvány magvakkal

Minden, amit tudni érdemes a fekete héjú napraforgómagról – A különleges snack alapanyaga

Fekete héjú napraforgómagok, sima felülettel és halvány magvakkal

A fekete héjú napraforgómag a napraforgó növény magja, amely különleges fekete héjjal rendelkezik. A fekete napraforgómagok gazdagabb, édesebb ízt kínálnak, és különleges megjelenésük miatt elterjedtek a különféle pörköltek és snackek világában. A magok belseje lágy és ínycsiklandó, így sokféle ételben felhasználható.

A fekete napraforgómagok rendkívül gazdagok fehérjében, rostban és egészséges zsírsavakban, így ideális választás egy tápláló snackhez. Emellett tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, és segítenek a szabadgyökök semlegesítésében.

A fekete héjú napraforgómag előnyei

A fekete héjú napraforgómag gazdag antioxidánsokban, amelyek segíthetnek megvédeni a sejteket a káros hatásoktól, emellett jelentős magas E-vitamin tartalommal is bír, amely segít fenntartani a bőr és a haj egészségét. A magok segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében is, miközben jótékony hatással vannak az emésztésre.

Napraforgómag felhasználása

A fekete héjú napraforgómag számos módon felhasználható a konyhában. Kiváló alapanyaga lehet a pörkölt snackeknek, de szórhatjuk salátákra, süteményekre, vagy akár köretként is használhatjuk. Pörkölve, az íze még gazdagabbá válik, és tökéletesen illik minden étkezéshez.

  • Gazdag antioxidánsokban
  • Segíti a szív egészségét
  • Magas E-vitamin tartalom

Fekete héjú napraforgómag a konyhában

A fekete héjú napraforgómag különleges ízt adhat pörköltekhez, salátákhoz, süteményekhez és snackekhez. Pörkölt állapotban egyedülálló ropogós réteget adhat, míg nyersen vagy sózva egy egyszerű, de ínycsiklandó étkezési lehetőséget biztosít.

Válaszd a fekete héjú napraforgómagot, ha egy tápláló, finom és egészséges snacket keresel, amely gazdagítja a fogásokat és egyedi ízt ad minden étkezéshez!

Tápérték 100 g-ban:
Kalória: 584 kcal
Fehérje: 20.8 g
Zsír: 48.8 g
Szénhidrát: 20.0 g
Cukor: 2.6 g
Rost: 8.6 g
Vas: 5.0 mg
Kálium: 645 mg
Kalcium: 78 mg
Magnézium: 325 mg
Cink: 5.0 mg
B1-vitamin: 1.5 mg
B2-vitamin: 0.4 mg
B3-vitamin: 8.3 mg
B6-vitamin: 0.8 mg
Folsav: 227 µg
A-vitamin: 0 IU
C-vitamin: 0 mg
D-vitamin: 0 IU