A natto egy hagyományos japán fermentált szójabab étel, amelyet Bacillus subtilis segítségével erjesztenek. A folyamat során kialakuló ragacsos, szálas textúra és markáns, erőteljes illat miatt a natto megosztó alapanyagnak számít, ugyanakkor rendkívül egészséges és tápanyagdús.
A natto felhasználása elsősorban japán reggelik részeként ismert, ahol főtt rizsre kanalazva, szójaszósszal, mustárral vagy metélőhagymával tálalják. Emellett szendvicsek, tészták, levesek, omlettek különleges hozzávalójaként is felhasználható.
A natto hűtve tárolandó, és fogyasztás előtt jól átkeverendő, hogy a ragacsos, nyálkás textúra egységes legyen. Íze és állaga megszokást igényel, de rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a hosszú távú egészségmegőrzéshez.
A natto az egyik legismertebb funkcionális élelmiszer Japánban – évszázadok óta alkalmazzák az immunrendszer, a keringés és az emésztés támogatására. Az íze karakteres, a hatása kiemelkedő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.