A burgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A burgonyát érdemes egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyformán főjön meg.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
Ha a hagyma túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a felkockázott burgonyát, és keverd el. Öntsd rá a zöldségleves alaplét, és forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, és főzd a burgonyát, amíg megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.
Miután a burgonya megpuhult, egy krumplinyomóval nyomkodd össze a levest, hogy simább állagot kapj. Ha sűrűnek találod, adj hozzá tejszínt.
Ne nyomkodd túl erősen, hogy ne váljon teljesen pürévé, a textúra finomabb lesz, ha maradnak kisebb burgonyadarabok.
Add hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, majd keverd össze, és hagyd, hogy a sajt felolvadjon.
A sajt ízesítése egyéni ízlés szerint változhat, használhatsz erősebb sajtot is, hogy intenzívebb legyen az íze.
Tálald melegen, ízlés szerint egy kis extra tejföllel és friss fűszernövényekkel.
A leves friss, zöld fűszerekkel még ízletesebbé válik, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.