Locro de papa gazdag, krémes burgonyaleves, sajttal és tejföllel tálalva

Locro de papa (burgonyával és sajttal)

A Locro de papa egy hagyományos dél-amerikai étel, különösen népszerű Argentínában és Peruban. Eredetileg a gazdagok és szegények egyaránt fogyasztották, mivel egyszerű, de tápláló étel volt. A leves alapja a burgonya, amelyet sajttal és tejföllel gazdagítanak, így egy igazi komfort ételt alkotnak belőle. A Locro de papa egy tökéletes választás a hideg hónapokban, mivel kellemesen melengeti a testet és a lelket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
800 ml Zöldségleves alaplé
100 g Tejföl
100 g Sajt (pl. cheddar)
100 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A burgonyát érdemes egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyformán főjön meg.

    2

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát 3-4 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha a hagyma túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a felkockázott burgonyát, és keverd el. Öntsd rá a zöldségleves alaplét, és forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, és főzd a burgonyát, amíg megpuhul, körülbelül 15-20 percig.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.

    4

    Miután a burgonya megpuhult, egy krumplinyomóval nyomkodd össze a levest, hogy simább állagot kapj. Ha sűrűnek találod, adj hozzá tejszínt.

    Ne nyomkodd túl erősen, hogy ne váljon teljesen pürévé, a textúra finomabb lesz, ha maradnak kisebb burgonyadarabok.

    5

    Add hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, majd keverd össze, és hagyd, hogy a sajt felolvadjon.

    A sajt ízesítése egyéni ízlés szerint változhat, használhatsz erősebb sajtot is, hogy intenzívebb legyen az íze.

    6

    Tálald melegen, ízlés szerint egy kis extra tejföllel és friss fűszernövényekkel.

    A leves friss, zöld fűszerekkel még ízletesebbé válik, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal.