Nattó kimchivel, lágy tojással és friss korianderrel tálalva

Nattó kimchivel

A nattó egy hagyományos japán étel, amely fermentált szójából készül. Az étel gazdag ízű és tápláló, és jól kombinálható más fűszeres hozzávalókkal, mint például kimchi. A nattó kimchivel egy különleges étkezést kínál, amely a fermentált szója és a fűszeres kimchi egyedi ízeit ötvözi. A lágy tojás pedig lágyítja az étel erős ízét, így egy igazi ínycsiklandó étel születik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Nattó (fermentált szója)
100 g Kimchi
1 csésze Főtt rizs
2 ek. Sós szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Friss koriander
1 szál Zöldhagyma
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rizst tedd egy tálba, és tartsd melegen.

    A friss, meleg rizs a legjobb alap a nattóhoz, mivel így a textúrája és íze is jobban passzol.

    2

    A nattót tedd egy kisebb tálba, és keverd el a szójaszószsal és szezámolajjal.

    A szójaszósz segít kiemelni a nattó umami ízét, a szezámolaj pedig finom mogyorós aromát ad.

    3

    A kimchit apró darabokra vágd, és tedd a nattóhoz.

    A kimchi erős, fűszeres íze jól illik a nattó enyhén savanykás ízéhez.

    4

    Főzz egy tojást, és tedd rá a kész nattóra. A tojás legyen lágy tojás, hogy krémes textúrát adjon.

    A lágy tojás segít enyhíteni a nattó és kimchi intenzív ízét.

    5

    Szórd meg friss korianderrel és aprított zöldhagymával, majd tálald az ételt.

    A koriander frissessége és a zöldhagyma íze tökéletes kiegészítője ennek az ételnek.