Natúr joghurt egy fermentált, élőflórás tejtermék, amelyet tejsavbaktériumok segítségével állítanak elő. Az erjesztés során a tej állaga sűrűsödik, íze savanykásabbá válik, és kialakul a jellegzetes krémes, lágy textúra. A natúr joghurt nem tartalmaz hozzáadott cukrot, aromákat vagy gyümölcsöt – így teljesen természetes formában fogyasztható.
A joghurt natúr változata kiváló alapanyag önmagában, gyümölcsökkel, zabkásához, smoothie-hoz, salátaöntetekhez vagy főzéshez. Élőflórás tulajdonsága miatt jótékonyan hat a bélflórára és az emésztésre, különösen antibiotikumkúra után vagy diétás étrendben ajánlott.
A natúr joghurt salátaöntetek, mártogatósok, sütemények, turmixok, kelesztett tészták készítéséhez is ideális. Jól kombinálható friss gyümölcsökkel, mézzel, granolával, de sós változatban fokhagymás vagy fűszeres mártogatóként is kiváló. Ázsiai és mediterrán konyhák kedvelt alapanyaga.
Hűtőszekrényben 2–6 °C között tárolandó. Felbontás után 3–5 napon belül ajánlott elfogyasztani. Fontos, hogy mindig tiszta eszközzel nyúljunk bele, így megelőzhető a kontamináció. Élőflórás változat esetén a kultúrák aktivitása idővel csökkenhet, de a termék még ehető.
A joghurt natúr egy klasszikus, egészségtudatos alapanyag, amely szinte bármilyen étrendbe könnyedén beilleszthető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.