Az őszibarack (Prunus persica) a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, amely édeskés ízével, zamatos, lédús belsejével és bársonyos héjával minden korosztály kedvence. Kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás, így nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is.
Az őszibarack alacsony kalóriatartalom mellett bővelkedik rostokban, antioxidánsokban és vitaminokban, így támogatja az emésztést, az immunrendszert és a bőr egészségét is.
Az őszibarack sokoldalúan felhasználható gyümölcs, amely kiválóan illik édes és sós ételekhez egyaránt. Frissen fogyasztva is fantasztikus, de sütve, főzve, aszalva is kitűnő ízű.
Az őszibarack nyáron terem, szezonja júliustól szeptemberig tart. Puha, érett állapotban gyorsan romlik, így fogyaszd frissen vagy dolgozd fel mihamarabb. Hűtőben néhány napig eltartható.
Ha lédús, édes és egészséges nyári gyümölcsöt keresel, az őszibarack ideális választás – akár önmagában, akár egy változatos recept részeként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.