A rizsecet egy fermentált, enyhén savanyú ecet, amelyet főként ázsiai konyhákban – különösen japán, kínai és koreai receptekben – alkalmaznak. Alapja főtt vagy erjesztett rizs, amelyet először alkohollá, majd ecetsavvá alakítanak természetes fermentációs eljárással.
A rizsecet íze lágyabb, mint más ecetfajtáké, így kiváló választás, ha finom savasságot keresel az ételekben. Színe változhat a feldolgozás módjától függően: létezik fehér (tiszta), barna és fekete rizsecet is.
A rizsecet tartósítószert nem igényel, mivel a magas ecetsavtartalom miatt önmagában stabil. Felbontás után hűvös, sötét helyen ajánlott tárolni – nem szükséges hűtőszekrény, de ott is eláll.
A rizsecet tehát nemcsak egy ázsiai különlegesség, hanem egy könnyen használható, természetes savanyító, ami szinte minden konyhában helyet kaphat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.