A rizstészta az ázsiai konyhák alapélelmiszere, amely mára az egész világon elterjedt, különösen a gluténmentes étrendet követők és az egészségtudatos fogyasztók körében. Rizslisztből és vízből készül, így rendkívül könnyű, semleges ízű és gyorsan elkészíthető.
Az átlátszó vagy fehéres színű, vékony vagy lapos szálú rizstészta kiváló alternatívája lehet a búzalisztből készült tésztáknak, mivel nem tartalmaz glutént, mégis kiválóan helyettesíti azokat levesekben, salátákban, tésztás főételekben.
Fontos: a rizstésztát főzés helyett általában forró vízbe áztatva készítik el, így őrzi meg legjobban állagát.
A rizstészta nem tartalmaz allergéneket, ízfokozókat, tartósítószert, így kiváló választás tiszta étkezésekhez.
A rizstészta fogyasztása ideális, ha:
Nem hizlal jobban, mint a hagyományos tészta, viszont kevésbé telít, így ideális egyensúlyt teremt a tápláló és könnyű étkezés között.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.