A tápióka gyöngy egy gluténmentes, keményítőben gazdag alapanyag, amelyet a manióka (cassava) növény gyökeréből állítanak elő. A maniókából kivont tápiókalisztet kis gyöngyökké formálják, majd szárítják, így alakulnak ki a jellegzetes, fehér, kerek tápióka golyók.
Felhasználása rendkívül sokoldalú: édes és sós ételekben egyaránt alkalmazható. Legismertebb formája a tápióka puding és a bubble tea, de kiváló sűrítőként vagy textúra-elemként is működik különféle fogásokban.
A tápióka gyöngy főzést követően átlátszó, zselés állagúvá válik. Pudingok, italok, kásák, levesbetétek vagy akár sűrítőként is használható különféle receptekben.
Az egzotikus, mégis természetes alapanyagként a tápióka gyöngy remekül illeszkedik modern, egészségtudatos konyhákba is. Rugalmas állaga és semleges íze miatt kreatívan beépíthető szinte bármilyen fogásba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.