A tápiókakeményítő (más néven tápióka liszt vagy cassava keményítő) egy finomszemcsés, fehér por, amelyet a manióka gyökeréből nyernek. Széles körben alkalmazzák sűrítőanyagként, textúrajavítóként és sütési alapanyagként, különösen gluténmentes és vegán étrendekben.
A tápiókakeményítő semleges ízű, kiválóan oldódik vízben, és főzés közben áttetsző, selymes állagúvá válik, így ideális mártásokhoz, levesekhez, desszertekhez vagy kenyértésztákhoz.
A tápiókakeményítő különösen hasznos speciális étrendekhez, paleo vagy vegán receptekhez, és széles körben alkalmazható a mindennapi főzés során is.
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó. Légmentesen lezárt edényben hosszú ideig eltartható, mivel nedvességre érzékeny.
A tápiókakeményítő ideális, ha természetes, gluténmentes sűrítőanyagra van szükséged, amely nem befolyásolja az étel ízét, de jelentősen javítja annak állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.