A tapioka keményítőt tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot, majd keverd el alaposan.
A tapioka keményítő az alapja a bánh bột lọc-nak, így ügyelj arra, hogy megfelelő mennyiségben használd, hogy a tészta rugalmas legyen.
A meleg vizet fokozatosan add hozzá a tálhoz, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyenek csomók.
A meleg víz segít a keményítőnek könnyebben oldódni, így sima tésztát kapsz.
Miután a tészta sima és jól összekeveredett, hagyd pihenni 10-15 percig.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés keményítőt.
A vöröslencsét főzd meg egy külön edényben, majd pürésítsd a főtt lencsét egy villával.
A vöröslencse helyett más hüvelyeseket is használhatsz, például babot, hogy variáld az ízeket.
A tésztát oszd kisebb darabokra, majd a tenyered között formázz belőlük kis golyókat. A golyók közepébe tedd a pürésített lencsét.
A tészta golyókat óvatosan formázd, hogy ne törjenek el, és ne legyenek túl nagyok, mert így könnyebb őket főzni.
A golyókat tedd egy forró vízbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ha a golyók feljöttek a víz tetejére, az azt jelenti, hogy már készen vannak. Ha nem, hagyd még egy kicsit főzni.
Miután kész, vedd ki őket, és szórd meg apróra vágott friss mentával. Tálald őket melegen.
A menta friss íze remekül kiemeli a bánh bột lọc ízét, és még ínycsiklandóbbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.