Bánh bột lọc vegán változatban, tálalva friss mentával

Bánh bột lọc vegán változatban

A bánh bột lọc egy hagyományos vietnami étel, amelyet gyakran tálalnak különböző töltelékekkel. A vegán változat a pürésített lencse és a friss menta segítségével készül, így egy könnyed és ínycsiklandó ételt eredményez. Az étel alapja a tapioka keményítő, amely a tésztát finom és rugalmas textúrájúvá varázsolja. A bánh bột lọc vegán változata ideális választás azoknak, akik vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tapioka keményítő
150 ml Meleg víz
1 tk.
1 tk. Cukor
1 tk. Kókuszvirágcukor
1 csokor Friss menta
100 g Vöröslencse
100 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioka keményítőt tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót és a cukrot, majd keverd el alaposan.

    A tapioka keményítő az alapja a bánh bột lọc-nak, így ügyelj arra, hogy megfelelő mennyiségben használd, hogy a tészta rugalmas legyen.

    2

    A meleg vizet fokozatosan add hozzá a tálhoz, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyenek csomók.

    A meleg víz segít a keményítőnek könnyebben oldódni, így sima tésztát kapsz.

    3

    Miután a tészta sima és jól összekeveredett, hagyd pihenni 10-15 percig.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés keményítőt.

    4

    A vöröslencsét főzd meg egy külön edényben, majd pürésítsd a főtt lencsét egy villával.

    A vöröslencse helyett más hüvelyeseket is használhatsz, például babot, hogy variáld az ízeket.

    5

    A tésztát oszd kisebb darabokra, majd a tenyered között formázz belőlük kis golyókat. A golyók közepébe tedd a pürésített lencsét.

    A tészta golyókat óvatosan formázd, hogy ne törjenek el, és ne legyenek túl nagyok, mert így könnyebb őket főzni.

    6

    A golyókat tedd egy forró vízbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Ha a golyók feljöttek a víz tetejére, az azt jelenti, hogy már készen vannak. Ha nem, hagyd még egy kicsit főzni.

    7

    Miután kész, vedd ki őket, és szórd meg apróra vágott friss mentával. Tálald őket melegen.

    A menta friss íze remekül kiemeli a bánh bột lọc ízét, és még ínycsiklandóbbá teszi.