BĂĄnh bột lọc vegĂĄn vĂĄltozatban, tĂĄlalva friss mentĂĄval

BĂĄnh bột lọc vegĂĄn vĂĄltozatban

A bĂĄnh bột lọc egy hagyomĂĄnyos vietnami Ă©tel, amelyet gyakran tĂĄlalnak kĂŒlönbözƑ töltelĂ©kekkel. A vegĂĄn vĂĄltozat a pĂŒrĂ©sĂ­tett lencse Ă©s a friss menta segĂ­tsĂ©gĂ©vel kĂ©szĂŒl, Ă­gy egy könnyed Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©telt eredmĂ©nyez. Az Ă©tel alapja a tapioka kemĂ©nyĂ­tƑ, amely a tĂ©sztĂĄt finom Ă©s rugalmas textĂșrĂĄjĂșvĂĄ varĂĄzsolja. A bĂĄnh bột lọc vegĂĄn vĂĄltozata ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik vegetĂĄriĂĄnus vagy vegĂĄn Ă©trendet követnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Tapioka kemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 150 ml Meleg víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 tk. Kókuszvirágcukor
⭕ 1 csokor Friss menta
⭕ 100 g Vöröslencse
⭕ 100 ml Kókusztej

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioka kemĂ©nyĂ­tƑt tedd egy nagy tĂĄlba, add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s a cukrot, majd keverd el alaposan.

    A tapioka kemĂ©nyĂ­tƑ az alapja a bĂĄnh bột lọc-nak, Ă­gy ĂŒgyelj arra, hogy megfelelƑ mennyisĂ©gben hasznĂĄld, hogy a tĂ©szta rugalmas legyen.

    2

    A meleg vizet fokozatosan add hozzå a tålhoz, miközben folyamatosan kevergeted, hogy ne legyenek csomók.

    A meleg vĂ­z segĂ­t a kemĂ©nyĂ­tƑnek könnyebben oldĂłdni, Ă­gy sima tĂ©sztĂĄt kapsz.

    3

    Miutån a tészta sima és jól összekeveredett, hagyd pihenni 10-15 percig.

    Ha a tĂ©szta tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s kemĂ©nyĂ­tƑt.

    4

    A vöröslencsĂ©t fƑzd meg egy kĂŒlön edĂ©nyben, majd pĂŒrĂ©sĂ­tsd a fƑtt lencsĂ©t egy villĂĄval.

    A vöröslencse helyett mĂĄs hĂŒvelyeseket is hasznĂĄlhatsz, pĂ©ldĂĄul babot, hogy variĂĄld az Ă­zeket.

    5

    A tĂ©sztĂĄt oszd kisebb darabokra, majd a tenyered között formĂĄzz belƑlĂŒk kis golyĂłkat. A golyĂłk közepĂ©be tedd a pĂŒrĂ©sĂ­tett lencsĂ©t.

    A tĂ©szta golyĂłkat Ăłvatosan formĂĄzd, hogy ne törjenek el, Ă©s ne legyenek tĂșl nagyok, mert Ă­gy könnyebb Ƒket fƑzni.

    6

    A golyĂłkat tedd egy forrĂł vĂ­zbe, Ă©s fƑzd Ƒket 10-15 percig, amĂ­g fel nem jönnek a vĂ­z tetejĂ©re.

    Ha a golyĂłk feljöttek a vĂ­z tetejĂ©re, az azt jelenti, hogy mĂĄr kĂ©szen vannak. Ha nem, hagyd mĂ©g egy kicsit fƑzni.

    7

    MiutĂĄn kĂ©sz, vedd ki Ƒket, Ă©s szĂłrd meg aprĂłra vĂĄgott friss mentĂĄval. TĂĄlald Ƒket melegen.

    A menta friss Ă­ze remekĂŒl kiemeli a bĂĄnh bột lọc Ă­zĂ©t, Ă©s mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ teszi.