Az udon tészta egy tradicionális japán száraztészta, amely búzalisztből, vízből és sóból készül. Vastagabb, rugalmasabb szerkezete révén laktatóbb, mint más ázsiai tészták, és különösen népszerű levesekben és stir-fry fogásokban.
Jellegzetessége a vastag, fehér és enyhén rágós állag, amit főzés után is megőriz. A száraz udon kényelmesen tárolható, gyorsan elkészíthető, és jól magába szívja az ízeket – így ideális választás gyors és ízes keleti fogásokhoz.
Főzési javaslat: forrásban lévő sós vízben 8–10 perc alatt megfő, majd szűrés után öblítsd le hideg vízzel a kívánt állag eléréséhez.
Az udon tészta remekül kombinálható keleti fűszerekkel, szójaszósszal, szezámolajjal és friss zöldségekkel – modern, gyors és finom étkezésekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.