Yaki Udon sült udon, gazdag zöldségekkel és tojással

Yaki Udon - sült udon

A Yaki Udon egy japán étel, amely a hagyományos udon tésztát sült verzióban kínálja, gazdag zöldségekkel, fűszerekkel és tojással. Ezt az ételt a japán éttermekben gyakran készítik wokban, ahol a tészta égett, füstös ízt kap. Az ételek közötti gyors pörkölés és kevergetés biztosítja, hogy a tészta ropogós legyen kívül, de puha maradjon belül. Ez a változat tökéletes az otthoni készítéshez, és mindenkinek biztosan ízleni fog.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Udon tészta
200 g Csirkehús (vagy tofu)
1 db Hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Kápia paprika
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 cm Gyömbér
1 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A udon tésztát forró vízben főzd meg a csomagolás szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Ha friss udon tésztát használsz, a főzési idő rövidebb lehet, ezért figyeld a tészta állagát.

    2

    A csirkehúst (vagy tofut) szeleteld vékony csíkokra. A sárgarépát és a paprikát vékonyra gyaluld, a hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    Ha tofut használsz, ügyelj arra, hogy jól le tudd csepegtetni, mielőtt sütnéd, hogy ne legyen túl nedves.

    3

    Egy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá a csirkehúst, és süsd 5-7 percig, amíg meg nem pirul.

    Ha több összetevővel dolgozol, ügyelj arra, hogy a hús egyenletesen süljön meg.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, paprikát, hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 3-4 percig.

    A zöldségeket ne süsd túl, hogy megőrizzék a roppanó textúrájukat.

    5

    Reszeld bele a gyömbért, majd add hozzá a főtt udon tésztát. Keverd jól össze, hogy minden összetevő elvegyüljön.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis extra szójaszószt vagy szezámmagolajat.

    6

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és pirítsd az egészet még 3-4 percig, hogy a tészta átvegye a fűszereket.

    Ha szeretnéd, egy kevés cukrot is adhatsz a szójaszószhoz, hogy kiegyensúlyozza az ízeket.

    7

    Közben verd fel a tojást, majd öntsd a wokba. Keverd össze, és hagyd egy kicsit főzni, amíg a tojás meg nem fő.

    A tojás hozzáadása gazdagítja az ételt, és egy plusz krémes réteget ad a tésztához.

    8

    Tálald a sült udont, és díszítsd friss zöldhagymával, szezámmaggal és extra szójaszószszal, ha szeretnéd.

    A zöldhagyma frissessége és a szezámmag ropogóssága csodálatos textúrát ad az ételnek.