A vaníliarúd a Vanilla planifolia orchidea növény termése, amelyet betakarítás után fermentálnak és szárítanak, így nyeri el jellegzetes sötétbarna, ráncos és aromás megjelenését. Ez a fűszer a világ egyik legértékesebb és legkeresettebb ízesítő anyaga, melyet desszertekhez, süteményekhez, krémekhez és italokhoz használnak világszerte.
Az egész vaníliarúd a legtermészetesebb és legintenzívebb formája a vanília ízének. A belsejében található vaníliamagok és a pépes állomány adják a fő aromát. A vaníliarúd használata során a rúd hosszában felhasítandó, és a belsejében található magokat kaparjuk ki, de maga a hüvely is ízesítésre alkalmas.
A vaníliarudat légmentesen záródó üvegben vagy csomagolásban, hűvös, fénytől védett helyen érdemes tárolni. Megfelelő tárolás mellett akár több évig is megőrzi aromáját, rugalmasságát.
A vaníliarúd többször is felhasználható: miután kikapartuk a magokat, a hüvely akár vaníliás tej, cukor vagy kivonat készítésére is alkalmas.
A vaníliarúd tehát a gasztronómia prémium fűszere, amely természetes eredetével és páratlan aromájával gazdagítja a desszerteket és italokat egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.