A vöröslencse (Lens culinaris) egy hántolt, gyorsfőzésű hüvelyes, amely kiemelkedő tápanyagtartalmának és rövid főzési idejének köszönhetően egyre népszerűbb a modern konyhákban. A vöröslencse héj nélküli változata hamar krémes állagúra fő, így ideális levesekhez, főzelékekhez, curry-khez.
A vöröslencse kiváló növényi fehérjeforrás, gazdag rostban, vasban, folsavban, magnéziumban és B-vitaminokban. Mivel gluténmentes, lisztérzékenyek és diétázók számára is tökéletes választás.
A vöröslencse rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a vércukorszint stabilizálásához, segít csökkenteni a koleszterinszintet, és támogathatja a szív- és érrendszeri egészséget.
Leggyakrabban főzelékként, sűrű levesként, püréként vagy indiai ihletésű curry-ként kerül az asztalra. Remekül kombinálható paradicsommal, gyömbérrel, fokhagymával, hagymával, sárgarépával és egzotikus fűszerekkel (pl. garam masala, kömény, kurkuma).
A vöröslencse egy rendkívül tápláló, könnyen emészthető és gyorsan elkészíthető hüvelyes, amely a modern, egészségtudatos étrend egyik alappillére lehet. Ha időtakarékos, mégis teljes értékű ételalapanyagot keresel, a vöröslencse kiváló választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.