Acarajé carurúval tálalva, fűszeres babgolyókkal és szezámmaggal

Acarajé carurúval

Az Acarajé egy hagyományos brazil étel, amely elsősorban Bahía államából származik. A receptet a rabszolgák hozták magukkal Afrikából, és azóta is az egyik legnépszerűbb étel a brazíliai utcákon. A carurú, amely a tökmagból és fűszerekből készül, a legfontosabb kiegészítője az acarajénak, amely egy finom, fűszeres babgolyó. Az étel különleges ízvilágát az olajban való sütés és a fűszerek keveréke adja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fekete bab
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
500 ml Víz
200 g Főtt rizs
1 db Zöld chili
150 ml Kókusztej
1 tk. Fűszerek (kömény, koriander, fahéj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be vízben legalább 6 órára, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A babot előző este is beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra. A zöld chilit is szeleteld fel.

    A chili mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, ha nem szereted a csípős ételeket, kevesebb chilit is használhatsz.

    3

    Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a pirospaprikát, majd keverd össze.

    Ha túl gyorsan pirulnak a hagymák, csökkentsd a lángot, hogy ne égjenek meg.

    4

    Miután a bab megpuhult, egy tálba tedd, és villával törd össze egy kicsit. Add hozzá a pirított hagymát, fokhagymát, a rizst, és keverd jól össze.

    A babot ne törd túl apróra, hogy még érezhetőek legyenek a babdarabok.

    5

    A kókusztejet és a vízet keverd össze, majd öntsd hozzá a babos keverékhez, és fűszerezd köménnyel, korianderrel és fahéjjal.

    A kókusztej gazdag és krémes ízt ad a tölteléknek, így érdemes nem kihagyni.

    6

    A kész keveréket formázd kis golyókká, és forgasd meg őket a carurú (tökmag vagy szezámmag) keverékében.

    A carurúhoz használt magok ízlés szerint változhatnak, de a szezámmag különösen jól illik a keverékhez.

    7

    A golyókat forró olajban süsd aranybarnára. Szervírozd melegen, és tálald a maradék carurúval.

    A megfelelő olajhőmérséklet elérése érdekében tedd egy fa kanalat az olajba. Ha buborékolni kezd, akkor megfelelő hőmérsékletű az olaj.