A fekete babot alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 4-6 órán keresztül, hogy megpuhuljon.
A babot érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon a főzés során.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és tedd félre. A kolbászt vágd kis darabokra.
A kolbászt érdemes olyan típusra választani, amely füstölt, hogy még ízesebb legyen a kész étel.
A beáztatott babot főzd puhára egy lábasban, kb. 40-45 percig. Amikor megfőtt, vedd le a tűzről, és tedd félre.
A babot érdemes időnként megkóstolni, hogy ne főjön túl és maradjon egy kis állaga.
Egy serpenyőben melegíts olajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 5-6 percig, amíg üvegesednek.
A pirítás segít abban, hogy a hagyma és fokhagyma édesebb ízt adjon a kész ételnek.
Add hozzá a kolbászdarabokat és a fűszerpaprikát, majd pirítsd őket együtt még 3-4 percig, hogy a kolbász egy kicsit megpiruljon.
A kolbász szép barnára piruljon, hogy gazdag ízt adjon a babnak.
A fűszeres kolbászos keveréket add hozzá a megfőtt babhoz. Keverd jól össze, és főzd együtt még 5 percig.
A bab és a kolbász jól át tudják venni egymás ízét, ha jól összekevered őket.
A lisztet, sót és köményt egy tálba keverd össze, majd formázz belőle kis golyókat. A golyókat óvatosan nyomkodd meg, hogy laposabbak legyenek.
A golyók ne legyenek túl nagyok, mert így könnyebben megsülnek, és jobban beleilleszkednek a babos ételbe.
A golyókat forró olajban süsd meg, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A golyók gyorsan megpirulnak, így érdemes folyamatosan figyelni őket, hogy ne égjenek meg.
Tálald az Acarajé-t a fűszeres babos keverékkel, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek, és kiválóan illik a fűszeres ízvilághoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.