Acarajé kolbásszal, fűszeres bab és friss petrezselyem díszítéssel

Acarajé kolbásszal

Az Acarajé egy tradicionális indiai étel, amely egy fűszeres, ínycsiklandó étel, amely gyakran kolbásszal készül. A ropogós golyók és a gazdag, ízes bab kombinációja remekül passzol egymáshoz. Az Acarajé különösen népszerű étkezéseken és rendezvényeken, és a fűszerek gazdag, ínycsiklandó íze miatt sokak kedvence. Ez az étel a tökéletes választás, ha valami igazán különlegesre vágysz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete bab
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
100 g Liszt
1 tk.
500 ml Olaj (a sütéshez)
150 g Kolbász
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 4-6 órán keresztül, hogy megpuhuljon.

    A babot érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon a főzés során.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és tedd félre. A kolbászt vágd kis darabokra.

    A kolbászt érdemes olyan típusra választani, amely füstölt, hogy még ízesebb legyen a kész étel.

    3

    A beáztatott babot főzd puhára egy lábasban, kb. 40-45 percig. Amikor megfőtt, vedd le a tűzről, és tedd félre.

    A babot érdemes időnként megkóstolni, hogy ne főjön túl és maradjon egy kis állaga.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 5-6 percig, amíg üvegesednek.

    A pirítás segít abban, hogy a hagyma és fokhagyma édesebb ízt adjon a kész ételnek.

    5

    Add hozzá a kolbászdarabokat és a fűszerpaprikát, majd pirítsd őket együtt még 3-4 percig, hogy a kolbász egy kicsit megpiruljon.

    A kolbász szép barnára piruljon, hogy gazdag ízt adjon a babnak.

    6

    A fűszeres kolbászos keveréket add hozzá a megfőtt babhoz. Keverd jól össze, és főzd együtt még 5 percig.

    A bab és a kolbász jól át tudják venni egymás ízét, ha jól összekevered őket.

    7

    A lisztet, sót és köményt egy tálba keverd össze, majd formázz belőle kis golyókat. A golyókat óvatosan nyomkodd meg, hogy laposabbak legyenek.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, mert így könnyebben megsülnek, és jobban beleilleszkednek a babos ételbe.

    8

    A golyókat forró olajban süsd meg, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A golyók gyorsan megpirulnak, így érdemes folyamatosan figyelni őket, hogy ne égjenek meg.

    9

    Tálald az Acarajé-t a fűszeres babos keverékkel, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek, és kiválóan illik a fűszeres ízvilághoz.