A sózott tőkehalat áztasd be hideg vízbe 12-24 órára, hogy a sót kioldja. Miután ázott, öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra.
Ha sietsz, a tőkehalat forró vízbe is áztathatod 30-45 percig, de a hosszabb áztatás jobb eredményt ad.
A fokhagymát zúzd össze, majd egy nagy lábasban hevíts olívaolajat, és pirítsd meg rajta a fokhagymát, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat, ha megég.
Add hozzá a tőkehal darabokat, és pirítsd őket pár percig, majd öntsd hozzá a fehérbort. Hagyj időt, hogy a bor egy kicsit elpárologjon.
A bor ízesíti a halat, és segít kiemelni a tőkehal aromáját.
Öntsd hozzá a tejet, és hagyd felforrni. Miután felforrt, csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd a halat 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
A tej segít a hal ízét lágyítani és krémesebb állagot biztosítani a levesnek.
Egy külön tálban verj fel két tojást, majd add a főzőléhez, folyamatos keverés mellett, hogy a tojásos habarás selymes állagot adjon a levesnek.
Ne hagyd abba a keverést, miközben a tojást hozzáadod, hogy ne csomósodjon.
Tálald a levest friss petrezselyemmel megszórva, és egy kevés friss kenyérrel.
A friss kenyér jól felszívja a leves gazdag levét, így érdemes mellé tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.