Az ada (rice flakes) alaposan öblítsd le, majd főzd meg egy fazékban vízben, amíg megpuhul. Kb. 10-15 percig főzd, amíg a víz el nem párolog.
A megfelelő állag elérése érdekében ne főzd túl az adát.
Közben egy másik edényben öntsd bele a kókusztejet és a cukrot, és forrald fel. Add hozzá a cardamomot és a fahéjat, majd keverd jól össze.
A cardamom és fahéj csodálatos aromát adnak, de ügyelj, hogy ne tedd túl sokáig, hogy ne legyen túl erős az ízük.
Miután az ada megpuhult, add hozzá a forró kókuszos keveréket a főtt adához, és keverd jól össze.
Az ada teljesen magába szívja a kókuszos szirupot, így érdemes jól elkeverni.
Adj hozzá a joghurtot és a kókuszreszeléket, és főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A joghurt ad egy enyhén savanykás ízt, ami remekül kiegyensúlyozza a desszert édes ízét.
Amikor elkészült, tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. Díszítsd friss rózsavízzel és egy kis ghee-vel.
A rózsavíz finom, virágos íze gazdagítja a desszertet és frissítővé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.