Ada Pradhaman, kókuszos tejjel és rózsavízzel tálalva

Ada Pradhaman

Ada Pradhaman egy tradicionális dél-indiai édesség, amely gazdag kókusztejben főtt rizslepényből készül. Az étel története szorosan összefonódik a dél-indiai kultúrával, ahol gyakran ünnepi alkalmakkor és vallási szertartások során tálalják. A fő alapanyagok közé tartozik a friss kókusztej, joghurt, és természetesen az édes rizslepény, amit a fűszerekkel és rózsavízzel gazdagítanak. A desszert édes, krémes és könnyed, miközben a rózsavíz virágos frissességet ad neki, amitől igazán különlegessé válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Ada (rice flakes)
500 ml Kókusztej
100 ml Joghurt
200 g Cukor
30 g Kókuszreszelék
3 ek. Ghee
4 db Cardamom
1 db Fahéj
1 tk. Friss rózsavíz
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ada (rice flakes) alaposan öblítsd le, majd főzd meg egy fazékban vízben, amíg megpuhul. Kb. 10-15 percig főzd, amíg a víz el nem párolog.

    A megfelelő állag elérése érdekében ne főzd túl az adát.

    2

    Közben egy másik edényben öntsd bele a kókusztejet és a cukrot, és forrald fel. Add hozzá a cardamomot és a fahéjat, majd keverd jól össze.

    A cardamom és fahéj csodálatos aromát adnak, de ügyelj, hogy ne tedd túl sokáig, hogy ne legyen túl erős az ízük.

    3

    Miután az ada megpuhult, add hozzá a forró kókuszos keveréket a főtt adához, és keverd jól össze.

    Az ada teljesen magába szívja a kókuszos szirupot, így érdemes jól elkeverni.

    4

    Adj hozzá a joghurtot és a kókuszreszeléket, és főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A joghurt ad egy enyhén savanykás ízt, ami remekül kiegyensúlyozza a desszert édes ízét.

    5

    Amikor elkészült, tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. Díszítsd friss rózsavízzel és egy kis ghee-vel.

    A rózsavíz finom, virágos íze gazdagítja a desszertet és frissítővé teszi.