Adobo csicseriborsós étel tálalva, friss korianderrel

Adobo csicseriborsós

Az Adobo egy hagyományos étel, amely a Fülöp-szigeteki konyhából származik. A csicseriborsós változat egy modern twistje ennek a klasszikus ételnek, ahol a hús helyett a csicseriborsó adja az étel gazdag ízét. A csicseriborsó szaftos állaga és a fűszeres szósz tökéletesen harmonizálnak egymással. Ezt az ételt ideálisan tálalhatod rizs mellett, vagy akár magában, mint könnyű főételt. Az étel legjobb, ha friss korianderrel megszórva tálaljuk, így a frissesség kiemeli az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Fehér borecet
2 db Babérlevél
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk.
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót tedd egy tálba, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és hagyd állni legalább 6-8 órán keresztül. Ha van időd, érdemes egy éjszakára áztatni.

    Ha sietsz, használhatsz konzerv csicseriborsót is, de az áztatás növeli az ízélményt!

    2

    A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon.

    A megfelelő hőmérséklet eléréséhez, ha a serpenyőt finoman megdöntöd, az olajnak egyenletesen kell terülnie.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsd 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha a hagyma túl gyorsan pirulna, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy elkerüld a megégést.

    4

    Öntsd a szójaszószt és a fehér borecetet a serpenyőbe, majd keverd jól össze.

    A szójaszósz és borecet kombinációja adja az étel karakteres, pikáns ízét.

    5

    Tedd hozzá a csicseriborsót (ha áztattad, öntsd le róla a vizet), a babérleveleket, a sót és a frissen őrölt borsot. Keverd össze, és önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje az összes hozzávalót.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, kevesebb vizet adj hozzá, ha hígabbat, több vizet önts.

    6

    Fedd le a serpenyőt, és lassú tűzön főzd 40-50 percig, amíg a csicseriborsó puhára fő. Közben néha keverd meg, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    A csicseriborsó főzésénél fontos, hogy ne túl magas hőmérsékleten főzd, így a pörkölés helyett inkább párolódik.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és adj hozzá egy kis frissen őrölt borsot.

    A koriander friss íze nagymértékben hozzájárul az étel végső ízvilágához, így ne hagyd ki!